Kako snimiti razgovor na Androd telefon?

Korisnici često trebaju snimati telefonske razgovore, ali mnogi ni ne znaju kako to učiniti. Obično se za pomoć obraćaju softveru treće strane, ali često im to nije potrebno. Zašto? Budući da većina modela pametnih telefona podržava snimanje poziva s ugrađenim softverom. Danas ćemo razmotriti nekoliko mogućnosti za snimanje telefonskog razgovora.

Snimanje telefonskog poziva s firmverom

Kao što je gore spomenuto, gotovo svi moderni modeli podržavaju snimanje poziva, odnosno na telefon ne trebaju biti instalirani programi nezavisnih proizvođača.

Naravno, točan dijagram ovisi o vašem modelu pametnog telefona, pa pogledajmo nekoliko najčešćih opcija.

U prvoj verziji ikonu "Snimanje" možete vidjeti točno na zaslonu telefona. Čim pretplatnik podigne slušalicu, pritisnite gumb "Snimi" i razgovor se počinje snimati. Vrlo jednostavno i jednostavno.

Ali nije uvijek tako jednostavno. Ponekad na izborniku jednostavno nedostaje gumb "Snimi" ili "Snimanje glasa", pa biste mogli pomisliti da je nemoguće snimiti razgovor. Ali to nije slučaj. Evo primjera za Android 4.2.2.

Slušajte, birate broj, ali niti jedan gumb ne znači snimanje razgovora.

Gdje je ona? Zapravo je gumb za razgovor skriven. Kada pretplatnik podigne slušalicu, morat ćete pritisnuti gumb "Izbornik", koji se nalazi ispod zaslona (rjeđe - na dnu zaslona), nakon čega će se pojaviti gumb za snimanje razgovora koji ćete morati pritisnuti.

Za pametne telefone Samsung Galaxy relevantna je sljedeća shema: tijekom poziva trebate pritisnuti i držati gumb "Izbornik" koji se nalazi ispod zaslona. Pojavit će se izbornik u kojem trebate kliknuti na "Diktafon" ili "Dict". Ali imajte na umu da nemaju svi Samsung telefoni (i ne samo Samsung) takav gumb - u nekim je zemljama snimanje razgovora zabranjeno na razini zakona, pa je ova funkcija prema zadanim postavkama blokirana. Nema ništa iznenađujuće.

Snimanje telefonskog razgovora pomoću softvera treće strane

Ako na svom telefonu niste pronašli ugrađenu funkciju snimanja poziva, imate izravni put do Google Play tržišta. Ovdje ćete pronaći mnoge aplikacije za snimanje poziva.

Pogledat ćemo primjer temeljen na aplikaciji Automatski snimač poziva.

Instalirajte i pokrenite aplikaciju. Sada ćete prilikom upućivanja poziva na gornjoj traci vidjeti crvenu ikonu. To znači da je započelo automatsko snimanje razgovora, ne trebate ništa dodatno pritiskati.

Nakon razgovora vidite snimku razgovora.

Kliknite ga i možete ga spremiti, izbrisati, podijeliti, preslušati itd. Vrlo ugodno.

Naravno, možete odabrati bilo koju aplikaciju koja vam se sviđa.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?