Što je način tona telefona?

Zamislite ovu situaciju: zovete službu za korisničku podršku, recimo, internetskog pružatelja usluga. Da biste točno došli do službe za podršku, a ne do prodajne usluge, morate telefon prebaciti u tonski način i birati broj. Tada neki korisnici upadaju u omamljenost - kažu, što je još tonski način rada i kako na njega prenijeti telefon?

Tonski način rada (s engleskog DTMF, dvotonski višefrekvencijski) dvotonski je višefrekvencijski analogni signal koji se koristi za telefonski broj.

Postoji još jedna vrsta režima - puls, zastario je i koristi se vrlo rijetko. Glavna prednost tonskog načina rada nad impulsnim načinom rada je brzina biranja, koja je mnogo veća.

Kako mogu prebaciti telefon u ton mod?

Ako zovete s mobilnog telefona ili sa pametnog telefona, nema šanse. Činjenica je da mobilni uređaji u početku rade u ton načinu. Sukladno tome, ako autoinformer zatraži da telefon prebacite u tonski način, jednostavno zanemarite ovu poruku i pritisnete željeni broj na pametnom telefonu da biste se povezali s operatorom.

Ako poziv dolazi s fiksnog telefona, najvjerojatnije radi u impulsnom načinu jer većina ruskih PBX-ova radi u tom načinu. Obično se način tona aktivira pritiskom na tipku * (zvjezdica). U nekim slučajevima telefon ima zasebne tipke za dva načina rada - P i T.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?