Kako se registrirati u Trgovini Play na Android telefonu?

Danas ćemo vam, prijatelji, pokazati kako se registrirati na Play Marketu (ranije se zvao Google Play). Bez toga nećete moći preuzeti programe iz trgovine i sinkronizirati svoj uređaj sa svojim računom. Pokazat ćemo vam dva načina za registraciju. Koji koristiti? Sve ovisi isključivo o okolnostima u kojima se nalazite. Ako imate pri ruci telefon ili tablet, toplo preporučujemo da se s njega registrirate, a ako nema dodirnog uređaja, upotrijebite računalo ili prijenosno računalo.

Imajte na umu da govorimo o registraciji Google računa koji se koristi u svim uslugama tvrtke, uključujući Play Market.

Registriranje Play tržišta s Android telefona

Započet ćemo s najčešćom metodom kada se registracija dogodi izravno s korisničkog uređaja. Važna točka - sučelje prozora za registraciju može se razlikovati ovisno o verziji firmvera, ali razlika leži samo u dizajnu. Stoga je ovaj priručnik prikladan za sve Android uređaje.

Prije svega, uključujemo Internet - registracija je bez njega nemoguća. Možete mobilno, ali možete Wi-Fi - tko god je prikladniji.

Zatim otvorite Play Market pomoću ikone na radnoj površini.

Vidimo gumb "Prijava" - kliknite na njega.

Dodirnemo gumb "Otvori račun".

Mi biramo za koga - sebe ili dijete (za račun djeteta postoji dobna granica i mogućnost upravljanja njime pomoću Family Linka).

Dalje, naznačujemo ime i prezime. Stvarno ili ne, vi odlučujete. Zapravo, to ne utječe ni na što, osim ako taj gubitak pristupa računu sa stvarnim podacima bude malo lakši za vraćanje.

Sljedeći je korak naznačiti spol i datum rođenja. Opet, svatko sam odlučuje hoće li naznačiti stvarne informacije ili ne.

Dođite s jedinstvenom prijavom. Sustav vam također može ponuditi slučajnu prijavu. Ako je prijava koju ste izmislili zauzeta, sustav će to naznačiti i morat ćete otvoriti novu prijavu. U ovom je slučaju prijava ujedno i e-mail, tako da će na izlazu izgledati kao *********@gmail.com.

Ako nema problema s prijavom, morate dva puta smisliti i navesti lozinku. Preporučujemo da se toga sjetite i ako želite, negdje ga zapišite, ali tako da samo vi imate pristup navedenoj lozinci.

Pročitajte uvjete privatnosti i ako ste dobro, prihvatite ih.

Poruka u kojoj se navodi da je stvoren Google račun.

Zatim ćete zatražiti da sigurnosnu kopiju spremite na Google disk. Učiniti to ili ne, vi odlučujete.

Otvorila se početna stranica Play tržišta, što znači da ste se uspješno registrirali.

Postoji još jedan način za stvaranje računa - ne putem aplikacije Play Market, već kroz postavke sustava. Zapravo, shema je potpuno ista kao što je gore opisano, samo prvo morate otvoriti aplikaciju "Postavke".

Idite na odjeljak "Računi" ili "Računi".

Kliknite gumb "Dodaj račun".

I odaberite Google račun.

Nema smisla opisivati ​​daljnje radnje - pogledajte upute u prvom dijelu članka.

Registriranje Play tržišta s računala

Da biste se s računala registrirali u trgovini, morate stvoriti poštanski sandučić na usluzi Gmail.com. Idemo na web mjesto i odabiremo "Stvori račun".

Ispunjavamo podatke. Ovdje općenito nema ništa komplicirano: ime i prezime, korisničko ime (nadimak), lozinka, datum rođenja, spol, broj mobitela (neobavezno), rezervni e-mail (neobavezno), captcha i država.

Pristanite na uvjete Googleovih pravila označavanjem potvrdnog okvira i klikom na gumb "Dalje".

Registracija je bila uspješna, kao što je naznačeno porukom na ekranu.

Ne treba dugo da se prijavite za Gmail.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?