Kako dodati broj na crnu listu na Android telefonu?

Android operativni sustav ima brojne značajke za koje korisnici često niti ne znaju. Na primjer, operativni sustav ima funkciju crne liste. Odmah ćete naučiti kako ga koristiti.

Prvi će se primjer prikazati na temelju Androida (verzija 4.2.2). Recimo odmah da provedba crne liste ovdje nije najprikladnija. Činjenica je da je za dodavanje korisnika na crnu listu potrebno da se u njega unose kontakti i na samom telefonu, a ne na SIM kartici. Ova metoda radi na Androidu 4.0-4.2.2 (vjerojatno).

Prvo idite na aplikaciju "Telefon", odaberite telefonski broj i dodajte ga u kontakte.

Zatim idite na "Kontakti".

S popisa odaberite dodani kontakt.

Mi zovemo izbornik. To se može učiniti i gumbom na samom uređaju (onim ispod zaslona) i gumbom izravno na stranici s kontaktima, ako takav postoji. Odabiremo "Izravno blokiranje" (na nekim se uređajima naziva "Izravno blokiranje dolaznih").

Ako želite dodati korisnika na crnu listu koji nemate u kontaktima, prvo ćete ga morati dodati na popis kontakata, a zatim blokirati. Inače, prema našim podacima, situacija se na Androidu 5.0 nije promijenila, osim što sada trebate odabrati stavku izbornika ne "Izravno blokiranje", već "Samo govorna pošta".

Međutim, sada je u tom pogledu sve puno bolje. Na nekim firmware-ima (na primjer TouchWiz tvrtke Samsung) promijenjena je shema crnih popisa. Primjerice, na uređaju Samsung Galaxy korisnika nije potrebno dodavati u kontakte. Otvorite zapisnik poziva, odaberite pretplatnika - kliknite njegov broj.

Zatim nazovite izbornik pritiskom na tipku ispod zaslona, ​​nakon čega će se izbornik pojaviti. U njemu ćete morati odabrati "Dodaj na crnu listu".

Drugi primjer je MIUI firmware. Ovdje je sve također vrlo jednostavno: kliknite broj pretplatnika, a zatim gumb "Blokiraj".

Većina poznatih firmwarea sada radi na isti način, pa ne bi trebalo biti problema s dodavanjem broja u hitnim slučajevima.

Uz to, možete koristiti posebnu aplikaciju koja vam omogućuje stavljanje pretplatnika na crnu listu, što je lako pronaći na Google Playu. No ima li smisla kada se to može učiniti pomoću standardnih funkcija OS-a Android?

Ako postoji potreba za aplikacijom treće strane, samo je preuzmite i instalirajte. Na Play Marketu postoji puno sličnih aplikacija - za svaki ukus:

Kako ukloniti broj s crne liste s Android telefona?

U slučaju Androida s pretplatom, pretplatnika možete izbrisati na isti način kao što ste ga dodali na crnu listu, samo što morate ukloniti kvačicu iz potvrdnog okvira "Izravno blokiranje".

Na primjer, u Samsung Galaxyju morate otvoriti aplikaciju Pozivi, otvoriti izbornik, odabrati Postavke poziva - Odbijanje poziva - Crna lista. Ovdje možete upravljati blokiranim pretplatnicima.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?