Kako prenijeti fotografiju s telefona na računalo: upute korak po korak

Većina korisnika koristi vlastiti pametni telefon za fotografiranje, pogotovo jer neki vodeći uređaji osjetljivi na dodir pucaju toliko dobro da bi zavidjeli "kutijama sapuna". Međutim, ne znaju svi kako prenijeti nastale slike na računalo. Pokazat ćemo vam što trebate učiniti.

Što trebamo?

Zapravo, sam pametni telefon.

Računalo ili laptop.

USB kabel (neki ga nazivaju i kabelom za punjenje - također služi i ovoj funkciji). To može biti mikro USB ili USB Type-C kabel - u ovom slučaju to nije važno. Glavna stvar je da vam kabel bude nadohvat ruke.

Kako prenijeti fotografije s telefona na računalo?

A sad prijeđimo na akciju.

Prvo spojite kabel s jedne strane na pametni telefon, a drugu s USB priključkom na računalu ili prijenosnom računalu. Tada ćete čuti zvučni signal o uparivanju uređaja. Sada morate otključati svoj pametni telefon da bi mu računalo moglo pristupiti. Na zaslonu pametnog telefona s otključanim zaslonom možete vidjeti nešto poput ovoga:

Ako se nakon povezivanja na zaslonu ne pojavi ništa, nije važno - nazovite zatvarač i vidjet ćete poruku o povezivanju.

Nakon klika pojavit će se izbornik s izborom veze.

Što odabrati s popisa? Budući da ćemo prenositi slike, odaberite stavku "Kamera" ili "Prijenos fotografija" (istaknuli smo ih gore na snimkama zaslona). U tom slučaju u datotečnom sustavu uređaja nećete vidjeti nepotrebne mape koje mogu samo ometati. Međutim, ako želite prenijeti dodatne datoteke, na primjer, neke mape, tada morate odabrati "Upravitelj datoteka" ili "Prijenos datoteka".

Za što sve ovo radimo? Počevši od Androida 6.0 i novijeg, pristup datotečnom sustavu uređaja putem računala ili prijenosnog računala zatvara se dok korisnik ne da zeleno svjetlo. A to je učinjeno u svrhu zaštite korisničkih podataka jer će trećim stranama biti nemoguće približiti se datotečnom sustavu uređaja ako je njegova radna površina zaštićena lozinkom ili drugom vrstom zaštite. Sve u svemu, još jedan koristan korak prema zaštiti od Androida.

Na radnoj površini računala ili prijenosnog računala otvorite odjeljak "Računalo" (ili "Moje računalo" - jer je to prikladnije za sve). Pronađemo svoj pametni telefon i dvaput ga kliknemo lijevom tipkom miša.

Dalje, otvaramo unutarnju memoriju uređaja, jer se na njemu obično spremaju fotografije snimljene pametnim telefonom. Ako su slike spremljene na memorijsku karticu, odaberite je - ona će također biti prikazana.

Video upute

Ovdje vidimo samo nekoliko elemenata, od kojih je glavni DCIM - mapa Digital Camera Images, upravo su u toj mapi slike snimljene kamerom pametnog telefona pohranjene prema zadanim postavkama. Otvaramo ga.

Sljedeća je mapa Kamera.

Evo popisa fotografija. Odabiremo potrebne, možete ih nekoliko (držite tipku Ctrl i odaberite) ili čak sve odjednom (Ctrl + A).

Pritisnite desnu tipku miša i na kontekstnom izborniku odaberite "Kopiraj" (Ctrl + C). Ili "Izreži" (Ctrl + X) - ovisi o potrebi.

Sada na računalu morate odabrati mapu u koju ćete prenositi datoteke. Imamo ovu, na primjer, mapu "Fotografije" koja se nalazi na pogonu C. Otvorite mapu, desnim klikom na prazan prostor otvorite izbornik i odaberite "Zalijepi" (Ctrl + V).

Čeka se prijenos slika. Ako ima mnogo fotografija, može potrajati neko vrijeme.

Prijenos se dogodio.

Ako fotografiju trebate prenijeti na pametni telefon s računala, učinite isto, samo će se prijenos izvršiti s računala.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?