Koja je razlika između pametnog telefona i iPhonea i što je bolje?

Korisnici se često pitaju po čemu se iPhone razlikuje od pametnog telefona? Pitanje je zaista zanimljivo, iako je postavljeno pogrešno - uostalom, iPhone je ujedno i pametni telefon. Samo što je posljednjih godina njegovo ime postalo kućanskim imenom, kao, primjerice, u slučaju kopirke, jer je Xerox naziv tvrtke koja također proizvodi kopirne strojeve.

Pametni telefon (od engleskog smartphone, odnosno "pametni telefon") je mobitel koji uspješno kombinira funkcije džepnog računala. Pomoću nje možete ne samo zvati prijatelje, već i igrati igre, gledati videozapise, slušati glazbu, surfati Internetom i još mnogo toga.

iPhone je serija pametnih telefona koje proizvodi Apple.

A što se događa? A činjenica da iPhone nazvavši pametnim telefonom ne možete pogriješiti!

Koja je razlika između pametnih telefona i iPhonea?

Sada razgovarajmo o tome po čemu se iPhone razlikuje od ostalih pametnih telefona.

Možda je prva i najvažnija stvar iOS operativni sustav. Naša web lokacija već je uspjela reći o tome. Ovaj operativni sustav zanimljiv je po tome što se koristi isključivo na Appleovim uređajima pa ga nećete naći na pametnim telefonima ili tabletima drugih proizvođača. Ovo je dobro s jedne strane, ali loše s druge strane. Dobro, jer Apple usavršava svoj operativni sustav kako bi zasjao, pa često radi puno stabilnije od ostalih operativnih sustava. Loša stvar je što ga je nemoguće instalirati, na primjer, na LG telefon.

iPhone 11 Pro i Samsung Galaxy S10:

Druga važna razlika je mali raspon modela. Dakle, dugo je Apple objavio samo jedan model, kojem se kasnije pridružio iPhone 5c. Isto vrijedi i za veličinu zaslona, ​​iako su u šestoj generaciji odjednom izašla dva uređaja - jedan dijagonale zaslona od 4,7 inča, a drugi s 5,5 inča. Sada pogledajte ogroman izbor Android uređaja - razlika je fantastična. Dakle, ako vam se ne sviđa izgled iPhonea, nemate mnogo izbora nego početi gledati uređaje drugih proizvođača.

Što se tiče izgleda, ovdje nema ništa neobično. Prethodnih je godina Apple mogao šokirati izgled svojih uređaja (sjetite se, na primjer, iPhone 4 sa staklenim stražnjim poklopcem), ali sada je to običan pametni telefon. Naravno, razlikuje se u prisutnosti skupih materijala, ali sve to nepromjenjivo utječe na cijenu uređaja. Ali na poleđini je korporativni logotip - izgrižena jabuka.

iPhone 11 i Huawei P30:

IPhoneima nedostaje utor za memorijsku karticu. Ovo bi, moglo bi se reći, vlasnička značajka Applea. Naravno, uvijek možete odabrati iPhone s velikim memorijskim kapacitetom, ali razlika u cijeni bit će nekoliko tisuća rubalja, dok trošak brze i kvalitetne bljeskalice ne prelazi tisuću rubalja. Međutim, radi poštenosti napominjemo da sada mnogi proizvođači odbijaju utore za memorijske kartice. Srećom, ne svi.

iPhone Xs + Max i iPhone Xr:

Neki se korisnici pozivaju na nedostatke neodvojive baterije u iPhoneu. Prema našem mišljenju, to se ne bi trebalo smatrati nedostatkom. Prvo, u većini modernih pametnih telefona nemoguće je zamijeniti bateriju (osim u servisu), i drugo, traje 2-3 godine, dok je prosječno razdoblje zamjene pametnog telefona samo godinu dana.

iPhone SE i Sony Xperia Compact XZ2:

Treba napomenuti da podržava samo jednu SIM karticu. Istina, najnoviji modeli imaju eSIM - podršku za virtualnu SIM karticu.

Što se tiče svega ostalog, uključujući specifikacije, dostupnost aplikacija, kvalitetu snimanja itd., IPhone se u tom pogledu ne razlikuje puno od ostalih Android uređaja. Što je bolje? Na vama je da odlučite. Možete otići u elektronički hipermarket i usporediti iPhone s drugim pametnim telefonom koji vam se sviđa.

U svakom slučaju, otkrili smo da je iPhone također pametni telefon, koji ima svoje osobine.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?