Što je lansirnik i čemu služi?

U stvari, riječ pokretač, koja je na ruski prevedena kao "pokretač" ili "pokretač", ispravno se naziva "pokretač", iako je riječ "pokretač" ovdje puno popularnija. Nazvat ćemo i ovu riječ - radi praktičnosti. Pokretač (ljuska) za Android aplikacija je koja vam omogućuje promjenu izgleda radne površine, izbornika nekih aplikacija, njihovih ikona, widgeta, zaključanog zaslona itd. Osim toga, neki pokretači imaju dodatne značajke. Primjerice, omogućuju vam brisanje memorije jednim dodirom ikone aplikacije.

Evo trivijalnog primjera za vas: mnogi uređaji koriste standardni Android firmware, ponekad mu proizvođač uređaja doda neke aplikacije i malo promijeni izgled. Neki korisnici ne vole takvu ljusku, ali ne brinite jer se njezin izgled lako može promijeniti pomoću pokretača.

Trenutno postoji ogroman broj svih vrsta pokretača koje možete preuzeti s Play tržišta. Nisu sve besplatne, neke se mogu kupiti za novac, a besplatna verzija u ovom se slučaju obično nudi kao „lagani“ oblik čija je funkcionalnost ograničena. Ako se korisniku sviđa ljuska, može kupiti njezinu punu verziju s proširenom funkcionalnošću. Ili koristite Lite verziju.

Zatim ćemo pokazati nekoliko primjera popularnih pokretača.

Pokretač Nova

Pokretač iOS 13

Microsoft Pokretač

Yandex.Loncher s Alice

POCO Pokretač 2.0

Naravno, ovo je samo nekoliko lansera. Kao što vidite i sami, na Play Marketu ih je ogroman broj.

Instalacija pametnog telefona

Idemo na Play Market.

U pretraživanju označavamo pokretač riječi i pritisnemo gumb za pretraživanje.

Odabir pokretača.

Uzmimo na primjer pokretač od Microsofta. Instalirajte ga.

Gumb "Otvori" označava da je aplikacija instalirana. Klik.

Kliknite "Početak rada".

Dajemo dozvole (neke - samo na vaš zahtjev).

Zatim kliknite "Idemo".

Ovaj pokretač možete postaviti kao zadani, a kad izađete iz bilo koje aplikacije, nećete morati ponovo omogućiti instalirani pokretač.

Gotovo.

Korišteni pokretač prikazan je kao primjer, možete instalirati bilo koji koji vam se sviđa. Upute za promjenu pokretača ili deinstalaciju.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?