Kako uključiti telefon ako tipka za napajanje ne radi?

Čudno, ali s takvim se pitanjima korisnici obraćaju prilično često. Svi pokušavaju uključiti svoj Android pametni telefon pritiskom na tipku za uključivanje, ali ništa se ne događa. Općenito je prihvaćeno da u ovom slučaju tipka za napajanje jednostavno ne radi. No je li stvarno tako?

Ne u svim slučajevima. Da, pritiskom tipke POWER možda doista nećete uključiti pametni telefon, ali to ne znači da je problem i sama tipka. Poznati su nam slučajevi kada se sličan problem dogodio kao rezultat softverskog kvara, a nakon što je gadget i dalje pokrenut, više nisu uočeni problemi s ključem. Druga je stvar ako ste ispustili telefon i nakon toga prestao reagirati na pritiskanje mehaničkih tipki - ne može se isključiti mogućnost da dođe do kvara. Međutim, prvo najprije.

Pokušajte uključiti pametni telefon

Prvo što trebate je pritisnuti i držati tipku za uključivanje. Koliko je sati? Može potrajati 10-20 sekundi, a ako se ništa ne dogodi, držite tipku minutu ili čak duže. Praksa pokazuje da to često pomaže.

Pritisnite tipke za smanjenje ili pojačavanje glasnoće

Mnogi korisnici znaju da za prisilno ponovno pokretanje ili isključivanje Android pametnog telefona obično koriste tipku za uključivanje i tipke za smanjivanje ili smanjivanje glasnoće. Ovdje vam savjetujemo da prvo pritisnete tipku za stišavanje i POWER istodobno 10-20 sekundi kako biste uključili pametni telefon.

Ako i to ne pomogne, učinite isto, samo umjesto tipke za smanjivanje glasnoće pritisnite tipku za pojačavanje i POWER tijekom istih 10-20 sekundi.

U tom se slučaju pametni telefon može uključiti u jednom od načina, obično načinu oporavka. Dobro, jer sugerira da problem definitivno nije tipka za napajanje.

Sada morate ponovo pokrenuti pametni telefon. To se može učiniti pomoću stavke izbornika Reboot ili Reboot system now.

Kako? Odgovor je u nastavku.

Koristite punjenje

Ako vam prethodne dvije mogućnosti nisu pomogle, upotrijebite punjač: samo spojite isključeni uređaj tako da se pametni telefon počne puniti. Nakon nekog vremena trebao bi se uključiti i to u normalnom načinu rada. Jao, ova metoda ne djeluje u svim slučajevima.

Ali postoji još jedan način koji gotovo uvijek djeluje. Uzmite punjač, ​​spojite ga na električnu mrežu, a zatim držite tipku za pojačavanje ili smanjivanje glasnoće na pametnom telefonu (ovisno o tome koja se kombinacija tipki koristi na vašem uređaju za učitavanje izbornika za oporavak) i spojite ga s punjačem pomoću kabela, a pritom držite tipku za podešavanje zvuk, na primjer:

Što je sljedeće? Moramo otvoriti izbornik za oporavak, pa čekamo da se učita i trebao bi se učitati ako ste učinili sve kako treba. Zatim, u oporavku, odaberite stavku Ponovo pokreni ili Ponovno pokreni sustav odmah - pomoću gumba za mehaničko podešavanje zvuka. U pravilu se odabir radnje vrši tipkom POWER, ali kod nas to ne uspijeva. Kako biti? Odaberite stavku Reboot ili Reboot system now i samo pričekajte - u roku od 15-20 minuta ova će se stavka izbornika automatski odabrati i pametni telefon ponovno će se pokrenuti u normalnom načinu rada.

Korisnici kažu da ova metoda djeluje i kada pametni telefon povežete s računalom ili prijenosnim računalom.

Pa, ako imate TWRP oporavak, smatrajte se sretnikom - samo kliknite Ponovo pokreni (koriste se dodirne kontrole).

Korištenje posebnih aplikacija

Reći ćemo vam o aplikaciji koja vam omogućuje da uključite svoj pametni telefon pomoću tipki za glasnoću - u slučaju da ste uspjeli uključiti svoj pametni telefon.

Idemo na Play Market i pomoću pretraživanja pronalazimo gumb za uključivanje / isključivanje gumba za glasnoću. Preuzmite ga, instalirajte.

Pokrenite aplikaciju, označite okvir pored Start Volume Power pri pokretanju i kliknite zupčanik tako da se pojavi poruka Volume Power is trenutno ebabled.

Trebalo bi uspjeti. Međutim, sudeći prema recenzijama, ne rade sve verzije Androida.

Ponovo pokrenite pametni telefon pomoću naredbenog retka

Najteži način koji zahtijeva određeno znanje.

U slučaju da je omogućeno otklanjanje pogrešaka putem USB-a, pokušajte učitati gadget u načinu oporavka pomoću naredbenog retka - pomoći će naredba ADB za ponovno pokretanje.

To, naravno, nije rješenje problema, budući da se pametni telefon može pokrenuti samo u izborniku za oporavak, što je već dobro - uz njegovu pomoć, na primjer, možete odabrati stavku Ponovno pokretanje, odnosno "Ponovno pokretanje" i pametni telefon će se pokrenuti u normalnom načinu rada, kao što je gore opisano.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?