Kako mogu deinstalirati aplikaciju koja se neće deinstalirati na Androidu?

To se može dogoditi bilo kome - kada pokušate deinstalirati aplikaciju, ispada da je nije moguće deinstalirati. Štoviše, u ovom slučaju ne govorimo o ugrađenoj aplikaciji u firmwareu, koja se ne može izbrisati bez root prava, već o onoj najčešćoj koju ste instalirali na svoj uređaj.

Primjerice, prije nekog vremena razgovarali smo o tome kako ponovno pokrenuti uređaj temeljen na Android OS-u i pokazali smo aplikaciju koja se zove Volume Unlock, zahvaljujući kojoj možete uključiti uređaj pritiskom na tipku za pojačavanje glasnoće. Tijekom izvođenja aplikacija dobiva administratorska prava, pa ne postoji jednostavan način za brisanje. A evo kako to izgleda - pokažimo to jasno.

Ulazimo u postavke i pronalazimo odjeljak "Aplikacije".

Ovdje vidimo popis aplikacija. Odaberite onu koju želite (u našem slučaju - Volume Unlock).

A što vidimo? Točno, gumb "Izbriši" je neaktivan.

Ako naiđete na sličan problem, nije važno, može se riješiti. Da biste to učinili, idite na Google Play i upišite u riječ za pretraživanje "deinstaliraj" (bez navodnika) ili deinstalirajte. Odaberite aplikaciju iz softvera Rhythm i instalirajte je. Ovo je izuzetno mali besplatni program koji čak ni ne zahtijeva dodatna prava.

Nakon instalacije aplikacije otvorite je i pogledajte popis svih instaliranih aplikacija. Odaberite jedan koji vam treba tapkajući ga jednom, a zatim kliknite gumb "Izbriši odabrane programe" koji se nalazi na vrhu zaslona.

Slažemo se s uklanjanjem i pred sobom vidimo prozor u kojem je zapisano: „Nemoguće je ukloniti paket, jer odabran je za administraciju uređaja. " Kliknite "Postavke administracije".

Otvara se prozor, u njemu uklanjamo kvačicu s aplikacije.

U novom prozoru onemogućite administratorska prava za aplikaciju klikom na gumb "Onemogući".

Nakon toga dolazimo do stranice aplikacije i vidimo da je aktiviran gumb "Izbriši".

Kliknite ga i aplikacija će biti uklonjena.

Naravno, na ovaj način možete ukloniti virusne aplikacije koje se ne mogu ukloniti na uobičajeni način. Root prava potrebna su za uklanjanje sistemskih aplikacija.

Drugi način

Za ovu metodu zahvaljujemo korisniku s nadimkom Android koji je u komentarima predložio manje kompliciranu metodu za uklanjanje takvih aplikacija. Govorio je o drugoj metodi koja zahtijeva omogućavanje USB ispravljanja pogrešaka. Korisnik s nadimkom Valery rekao je da ovu metodu možete koristiti bez USB ispravljanja pogrešaka, na čemu zahvaljujući njemu. Pa ipak, prikazujemo primjer s USB ispravljanjem pogrešaka - za svaki slučaj. Savjetujemo vam da odmah otvorite odjeljak "Sigurnost" (pogledajte posljednje tri snimke zaslona), a ako to ne pomogne, pokušajte uključiti USB ispravljanje pogrešaka.

Idite na postavke. Ovdje ćete pronaći odjeljak "O telefonu" (ili "O tabletu").

Zatim dodirnite broj izrade 7 puta - na ovaj ćete način otvoriti način za programere koji nam treba (detalje pogledajte ovdje).

Nakon otvaranja ovog odjeljka pojavit će se u postavkama:

Uđite u nju i stavite kvačicu pored stavke "Otklanjanje pogrešaka putem USB-a".

Dalje u postavkama kliknite odjeljak "Sigurnost" i pronađite stavku "Administratori uređaja".

Ovdje ćete vidjeti kvačicu na aplikaciji koja nije deinstalirana na uobičajeni način.

Samo poništite okvir, a zatim kliknite Onemogući.

Aplikaciju sada možete deinstalirati na uobičajeni način.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?