Što je WhatsApp i kako ga koristiti na telefonu / pametnom telefonu?

WhatsApp je sustav za razmjenu poruka ili trenutnih poruka između korisnika koji koriste Internet. Omogućuje slanje tekstualnih poruka, raznih vrsta slika, audio i video snimaka itd. Podržavaju mnoge platforme, uključujući popularne poput Androida, Windows Mobile, Nokia Symbian, iOS, Windows itd.

Prvo pokretanje aplikacije dogodilo se davne 2009. godine. Kaže se da su do travnja 2012. korisnici WhatsAppa slali više od 2 milijarde poruka dnevno, a do kolovoza iste godine ta je brojka dosegla 10 milijardi.

Nažalost, točan broj korisnika WhatsAppa nije otkriven, no, prema nekim izvješćima, u proljeće 2016. više od milijardu korisnika koristilo je aplikaciju! Slažete se, brojka je impresivna.

Vjeruje se da pojava instant messengera poput WhatsAppa ili Vibera ima izuzetno negativan utjecaj na dobit mobilnih operatora širom svijeta. Dakle, njihovi gubici zbog činjenice da korisnici sve rjeđe koriste SMS poruke iznose desetke ili čak stotine milijardi američkih dolara. Međutim, telekom operateri počeli su nuditi tarifne pakete s mobilnim prometom, što je djelomično nadoknađivalo gubitak sredstava.

Zanimljivo je da je do početka 2016. godine WhatsApp bio plaćen. Istina, trošak se može nazvati simboličnim - 1 USD godišnje, počevši od druge godine veze. Zašto je messenger plaćen teško je reći, jer je malo vjerojatno da su kreatori na njemu pokušali zaraditi na taj način. Bilo kako bilo, WhatsApp je sada besplatan, kao i većina drugih poznatih instant messengera.

Početkom 2014. godine WhatsApp je kupio Facebook za astronomskih 19 milijardi dolara. Istodobno, samo 4 milijarde prenesene su u gotovini, dodatnih 12 milijardi prebačeno je u dionice Facebooka, a preostale 3 milijarde trebali su dobiti osnivači i zaposlenici WhatsAppa u roku od 4 godine od datuma zaključenja transakcije.

WhatsApp je često kritiziran i kritiziran zbog svojih sigurnosnih algoritama, uključujući šifriranje. Dakle, tvrdi se da su, na primjer, do kolovoza 2012. poruke slane bez šifriranja, što je rezultiralo njihovim presretanjem. Bez obzira na to, WhatsApp je i dalje jedan od najpopularnijih instant glasnika na svijetu.

Kako se koristi WhatsApp?

Vrlo je jednostavno. Prvo morate preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon. Kako to učiniti, detaljno smo opisali ranije.

Nakon instalacije morate pokrenuti WhatsApp i proći brzu registraciju. Posebnost aplikacije je u tome što se broj korisnikovog mobilnog uređaja koristi kao prijava, a aplikacija automatski dobiva pristup imeniku. Odlaskom na WhatsApp kontakte odmah ćete vidjeti prijatelje koji koriste aplikaciju, a zatim možete započeti chat s njima.

Kako se odvija komunikacija? Možete poslati poruke ili ih izravno nazvati. To se ne naplaćuje, osim za mobilni promet.

Također možete koristiti grupne chatove koji okupljaju nekoliko korisnika odjednom, ostavljaju glasovnu poruku, šalju slike ili videozapise itd.

Sve je to tako lako učiniti da ćete odmah shvatiti gdje i koje gumbe trebate pritisnuti. To je ono za što je WhatsApp dobar.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?