Telefon kaže da nema dovoljno prostora, iako ga ima dovoljno. Što uraditi?

To je pitanje koje smo dobili od jednog od korisnika naše stranice, Alekseja. Napisuje da se prilikom preuzimanja aplikacije s Google Play trgovine prikazuje pogreška: „Preuzimanje aplikacije nije uspjelo. Nema dovoljno prostora u memoriji uređaja. " Istodobno, ima dovoljno memorijskog prostora - najmanje nekoliko gigabajta, dok je volumen preuzete aplikacije samo nekoliko megabajta. Što učiniti, kako biti?

Ovako izgleda pogreška prilikom preuzimanja aplikacije:

Recimo odmah da ne postoji jedinstveno rješenje za ovaj problem, pa ćemo razmotriti razne mogućnosti koje mogu pomoći u rješavanju problema.

Brisanje predmemorije u aplikaciji Play Market

Ako vjerujete u brojne recenzije na runetu, prvo što korisnik treba učiniti je očistiti predmemoriju za aplikaciju Play Market. Prvenstveno se preporučuje pokretanje ove radnje u slučajevima kada na uređaju ima puno prostora, a aplikacija nije instalirana.

Idite na "Postavke" svog telefona ili tableta.

Odaberite odjeljak "Aplikacije".

Pronađite aplikaciju Trgovina Google Play i dodirnite je.

Kliknite redak "Memorija".

Ovdje - gumb "Očisti predmemoriju". Pritisnite, ako je potrebno, potvrdite postupak čišćenja.

Za svaki slučaj učinite isto s aplikacijom Google Play Services.

Možete kliknuti gumb "Reset" u odjeljku "Memorija" - izbrisat će se više podataka, odnosno, ova je metoda još ispravnija, no najvjerojatnije ćete se morati ponovo prijaviti na svoj Google račun, pa svakako upamtite lozinku za to.

Nakon toga, pokušajte instalirati aplikaciju s Marketa.

Provjerite imate li dovoljno memorije

U nekim slučajevima dostupni memorijski prostor možda neće odgovarati stvarnosti. Na primjer, možda mislite da je na raspolaganju nekoliko dodatnih gigabajta memorije, ali u stvarnosti samo nekoliko megabajta. Da biste bili sigurni da imate slobodnu memoriju, idite na "Postavke" i odaberite odjeljak "Memorija".

Kao što vidite, u našem slučaju ima više nego dovoljno slobodne memorije.

Očistite sadržaj uređaja

Suvremeni firmware obično ima ugrađenu funkcionalnost za čišćenje neiskorištenih datoteka koje zauzimaju dodatni prostor. Primjer zasnovan na Huawei / Honor.

Otvorite aplikaciju Phone Manager.

Dalje - "Čišćenje memorije".

Odaberite što ćete ukloniti.

Ne zaboravite da datoteke, poput fotografija ili videozapisa, možete ručno brisati. Za to možete koristiti upravitelj datoteka.

Odaberite željeni odjeljak, neka to bude "Video".

Odaberite datoteke i kliknite "Izbriši".

Ako ne možete pronaći program za čišćenje nepotrebnih datoteka na pametnom telefonu, upotrijebite Play Market. U pretraživanju navedite tipku poput "očistiti memoriju telefona" (bez navodnika).

Instalirajte aplikaciju po vašem izboru i upotrijebite je.

Prenesite aplikacije na memorijsku karticu

Ako imate memorijsku karticu i na nju je moguće prenijeti programe iz glavne memorije (nažalost, to je rijetko), iskoristite ovu priliku kako ne biste izbrisali programe.

Da biste to učinili, idite na postavke, a zatim na odjeljak "Aplikacije". Ovdje odaberite potrebnu aplikaciju i kliknite gumb "Prenesi na memorijsku karticu" (u našem slučaju, gumb kaže "Idi na SD karticu").

Imajte na umu da sistemske aplikacije nisu prijenosne.

Što još može pomoći?

Savjeti na mreži koji mogu ili ne mogu pomoći. Ako ih vrijedi koristiti, onda samo u najekstremnijim slučajevima, kada ništa uopće ne pomaže. Također možete isprobati:

  • Deinstalirajte ažuriranja za aplikaciju Google Play (drugi dio članka nalazi se na ovoj stranici). A ako se Play Market u vašem slučaju ne ažurira, svakako ga ažurirajte.
  • Očistite predmemoriju Dalvik pomoću načina oporavka.
  • Resetirajte sustav. Ovim ćete obrisati sve podatke i izbrisati datoteke.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?