Uvijek prikazano: što je to i kako djeluje?

Prema raznim statistikama, moderni vlasnik pametnog telefona provjerava ga desetke, pa čak i stotine puta dnevno! I to često samo kako bi se saznalo trenutno vrijeme. To nema jako dobar učinak na vijek trajanja baterije i nije uvijek prikladno pritisnuti tipke svaki put. Kako bi se taj zadatak pojednostavio, izumljena je funkcija Uvijek na zaslonu (AOD za kratko). Tko je to izmislio? Teško je reći, budući da je funkcija jednog dana predstavljena na pametnim telefonima LG G5 i Samsung Galaxy S7 / S7 Edge.

Što je?

Funkcija Always On Display omogućuje vam prikazivanje potrebnih podataka na zaslonu, dok je sam zaslon isključen, što značajno štedi bateriju.

Što se točno prikazuje na zaslonu? Na primjer, na istom Samsungu to su vrijeme, datum, razina baterije, obavijesti o porukama ili pozivima, pa čak i naziv pjesme (pjesme možete mijenjati).

Sve je to prilagodljivo po volji.

Primjer na LG G5.

Samo podignite svoj omiljeni pametni telefon i na zaslonu pogledajte potrebne informacije. Vrlo ugodno.

Uključite AOD na Samsungu

Otvorite "Postavke".

U traku za pretraživanje napišite "uvijek na zaslonu" (bez navodnika) i odaberite istoimenu stavku.

Uključite funkciju pomoću prekidača.

Ovdje možete koristiti fino podešavanje parametara, na primjer, dodati korisne widgete:

Kako funkcionira Always On Display?

Važno je da prilikom aktiviranja funkcije postignete maksimalnu uštedu energije. To se postiže kroz nekoliko različitih čimbenika:

  • Prvi. Budući da govorimo o AMOLED zaslonima, uključen je određeni broj piksela, a ne cijeli zaslon. Štoviše, slika u ovom načinu rada ima samo nekoliko boja.
  • Drugi. Sustav nadzire položaj pametnog telefona, a također prima informacije od svjetlosnog senzora: ako je uređaj u džepu ili u aktovci, podaci na zaslonu, u pravilu, nisu prikazani, što je, vidite, logično.
  • Treći. Procesor radi na najnižoj mogućoj frekvenciji, budući da su troškovi prikazivanja informacija na zaslonu minimalni.

Zahvaljujući svim čimbenicima, funkcija Uvijek na zaslonu praktički ne prazni bateriju.

Koji pametni telefoni podržavaju Always On Display?

Ne tako davno broj pametnih telefona bio je mali, danas se situacija radikalno promijenila. A poanta nije uopće u tome što su mnoge tvrtke počele podržavati AOD - sve je jednostavnije: danas možete preuzeti aplikaciju za svoj pametni telefon ako koristi AMOLED zaslon. Preuzmete ga otrcano, a zatim prilagodite prema svom ukusu. Jedna od tih aplikacija zove se Always On AMOLED.

Aplikacija ima mnoštvo postavki.

I, što je najvažnije, stvarno djeluje - informacije se odražavaju na zaslonu.

Dakle, ako želite, idite na Play Market i preuzmite aplikaciju.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?