Samsung piše: Preuzimanje. Ne isključujte cilj! Što uraditi?

To je takav natpis koji se može pojaviti na Samsung pametnom telefonu, međutim, to se ne događa tek tako, već ako pritisnete određenu kombinaciju tipki prilikom učitavanja uređaja. Ali kako to može biti, pitati će korisnik, jer nisam ništa kliknuo! To se često događa bez intervencije vlasnika uređaja. Na primjer, pametni telefon je u torbi, tipka za isključivanje se drži pritisnutom, nakon čega se uređaj ponovno pokreće. Ako se pritisnu druge mehaničke tipke, može se učitati drugačiji način rada, uključujući način pokretanja o kojem govorimo. Naziva se i način preuzimanja ili način rada Odin.

Što je ovaj način rada i čemu služi? Sve je krajnje jednostavno - ovo je poseban način rada, uz pomoć kojeg, između ostalog, Samsung pametni telefon možete ponovo prebaciti na izvorni firmware ili čak prilagoditi pomoću posebne aplikacije za stolnu verziju računala pod nazivom Odin. Izgleda otprilike ovako:

Pa, u redu, nije stvar u njemu. Slika na zaslonu pametnog telefona izgledat će otprilike ovako:

Ili ovako:

Ovisi o verziji pametnog telefona Samsung i firmwareu. U svakom slučaju neće biti moguće jednostavno izaći iz ovog načina rada: kada pritisnete i držite tipku za isključivanje, u pravilu se ništa ne događa. Navodno je ovo svojevrsna zaštita tako da se pametni telefon ne može tako lako ponovno pokrenuti tijekom firmware-a. Stoga nastavite kao i prilikom učitavanja ovog načina. Ako ne znate kako se to dogodilo, evo uputa za vas.

Za verzije Samsunga s mehaničkom tipkom Home koristi se sljedeća opcija: pritisnite i istovremeno držite tipke za uključivanje, uključivanje i smanjivanje glasnoće. Držite ih dok se zaslon ne isključi. Zatim ga otpustite i pametni telefon trebao bi se pokrenuti kao i obično. Ako se uređaj isključio, samo ga uključite na standardni način - pritiskom na tipku za uključivanje.

Ako imate noviju verziju pametnog telefona kao što je Galaxy S8 ili Galaxy S9, ovdje postoji drugačija kombinacija tipki: Volume Up, Off i Bixby. Pritisnite istovremeno i držite oko 10 sekundi dok se zaslon uređaja ne isključi.

Video upute

U modelima kao što su Samsung Galaxy A20, A30, A50 itd. koristi se treća kombinacija tipki, jer je manje mehaničkih tipki - uključivanje / isključivanje i upravljanje zvukom. Štoviše, u ovim modelima na zaslonu je naznačeno koje tipke treba pritisnuti za izlaz iz načina preuzimanja: pritisnite tipke za smanjivanje i isključivanje glasnoće i držite ih 7 sekundi dok se zaslon ne isključi.

Nadamo se da će vam ovaj jednostavan vodič pomoći.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?