PCT: što je to?

Zamislite da ste se odlučili za novi telefon. Neka to bude isti iPhone. Otvorite tražilicu, napišite frazu za pretraživanje i evo popisa internetskih trgovina. Uđete u svaku i pročitate opis telefona. U jednoj od internetskih trgovina vidite frazu "PCT". Što to znači?

Prisutnost ove oznake znači da je uređaj koji vidite na monitoru računala prošao certifikat kvalitete Rostest i dobio potrebne oznake. Jednostavno rečeno, opremu s oznakom PCT u našu zemlju službeno uvozi proizvođač ili, u našem slučaju, dobavljač.

Znači li prisutnost skraćenice PCT da će ovaj telefon biti bolji od "sivih" proizvoda bez takvih oznaka? Ne. Zamislite da ste iPhone kupili u Finskoj i donijeli u Rusiju. Sada uzmite svoj iPhone PCT i usporedite ih međusobno. Vidiš razliku? Ne može se vidjeti očima, jer se sam uređaj ne razlikuje (i tamo i tamo postoji podrška za ruski jezik), ali razlika je u jamstvu. Dakle, u slučaju garancije vlasnici PCT uređaja mogu računati na jamstvo proizvođača, a vlasnici "sivih" uređaja na jamstvo dobavljača ili prodavatelja.

Kakva je onda razlika, pitate se? Prvo, razlika u cijeni, jer su PCT cijevi skuplje, iako su kod nekih marki upravo suprotne situacije kada je PCT pametni telefon u Rusiji čak jeftiniji nego ako se naruči iz inozemne internetske trgovine. Drugo, ako govorimo o iPhoneu, tada se uređaj može zaključati pod određenim operatorom i malo je vjerojatno da će ga biti moguće otključati tek tako.

Stoga možemo sa sigurnošću reći da "sivi" telefoni nisu gori od PCT-a, ali u nekim slučajevima mogu imati nedostataka. Na primjer, neki modeli imaju rusifikaciju samo na uređajima koji se službeno isporučuju na teritorij Rusije. U svakom slučaju, izbor između "sivog" telefona i PCT-a pada na pleća kupca.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?