Što će se dogoditi ako postavke na Androidu vratite na tvorničke postavke?

U uređajima koji se temelje na Android operativnom sustavu postoji odjeljak s kojim možete resetirati postavke (Hard Reset) tableta ili pametnog telefona, o čemu smo, usput rečeno, već razgovarali. Neki se korisnici pitaju što će se dogoditi.

Korisniku je potrebno resetiranje na tvorničke postavke ako, na primjer, želi uređaj dobiti u izvornom obliku, budući da se prilikom resetiranja postavki brišu apsolutno svi podaci, uključujući fotografije, videozapise, aplikacije i druge datoteke, a sustav se vraća u izvorno stanje, uključujući sve postavke. Iz tog je razloga potrebno napraviti sigurnosno kopirane podatke u slučaju da i dalje morate resetirati. Telefonski brojevi mogu se dobiti pomoću vašeg Google računa ako se ti podaci sinkroniziraju s vašim računom.

Primjer zasnovan na Huawei pametnom telefonu. Idite na postavke.

Odaberite odjeljak "Sustav".

Ovdje - redak "Resetiraj".

Zatim kliknite "Resetiraj telefon".

Ostaje samo dodirnuti gumb "Poništi postavke telefona".

Usput, tipku za resetiranje možete koristiti za pretraživanje izbornika .

Postoje i drugi razlozi za vraćanje na tvorničke postavke. Dakle, uređaj može početi raditi polako, pojavljuju se usporavanja, kvarovi itd. Ako je to povezano s nekom aplikacijom, poželjno ju je izbrisati i provjeriti operativnost sustava, no ako ne znate u čemu je stvar, možete resetirati postavke.

Dakle, jedini nedostatak vraćanja na tvorničke postavke je gubitak podataka na što sustav upozorava. Neki korisnici to ne znaju, a onda se pitaju kamo su nestale sve njihove fotografije, glazbene skladbe, videozapisi itd. Još jednom, ako vam trebaju ovi podaci, prije resetiranja prenesite ih negdje drugdje, na primjer, na računalo ili u oblak. Nakon resetiranja možete ih vratiti na svoj uređaj.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?