Kako mogu izbrisati kontakt na Androidu?

Danas ćemo razgovarati o brisanju kontakata na Android uređaju (telefonu / tabletu). Sam postupak je izuzetno jednostavan, ali neki korisnici, posebno oni koji se prethodno nisu susreli s navedenim operativnim sustavom, jednostavno ne znaju kako izbrisati kontakte. Počnimo.

Primjer će biti prikazan na Samsung Galaxy uređaju, ali to uopće nije važno, budući da se bit postupka uklanjanja uopće ne mijenja.

Otvorite Kontakti na uređaju.

Odaberite kontakt koji želite. Ako imate puno brojeva, upotrijebite pretragu kontakata. Nakon što ste ušli u profil navedenog pretplatnika, vidjet ćete podatke o njemu. Otvorite kontekstni izbornik (gumb "Izbornik" na prednjoj ploči uređaja) i odaberite stavku "Izbriši".

Osim toga, možete izbrisati kontakt bez odlaska na njegov profil. Da biste to učinili, pritisnite i držite profil kontakta oko sekunde dok se ne pojavi izbornik. U njemu kliknite "Izbriši".

Da biste odjednom izbrisali nekoliko kontakata, idite na "Kontakti", nazovite kontekstni izbornik, a zatim odaberite "Izbriši".

Zatim stavite kvačicu pored željenih kontakata i kliknite gumb "Izbriši".

Možete koristiti i razne programe s Play Marketa koji rade s telefonskim imenikom. Hoće li se takva aplikacija isplatiti, ovisi o vama.

Ako se kontakt ne izbriše

Neki se korisnici žale da su izbrisali kontakt, treba neko vrijeme i slučajno nađete isti izbrisani kontakt. Zašto? Zapravo je sve jednostavno - ovo je automatska sinkronizacija, u kojoj se sinkronizacija događa s poslužiteljem kada je Internet povezan. Kontakti se spremaju (i zamjenjuju).

Da se to ne bi ponovilo, idite na odjeljak "Računi Google Play" na samom uređaju.

Odaberite svoj trenutni račun.

Poništite okvir za sinkronizaciju kontakata.

Istina, i dalje je nepoželjno to činiti kako bi se izbjegao gubitak kontakata. Nakon ovog postupka, kada izbrišete kontakte, oni se više neće pojavljivati ​​u vašoj bilježnici.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?