Kako brzo napuniti Android telefon (pametni telefon)?

Suvremeni mobilni uređaji mogu se brzo isprazniti. Glavni potrošač napajanja je veliki zaslon. Nakon pražnjenja, baterija se u prosjeku može napuniti 1,5-3 sata, ovisno o samom uređaju. Postoji li način za brzo punjenje pametnog telefona?

Nemojmo se tući - pametni telefon možete brzo napuniti do 30-50% samo ako vaš uređaj podržava funkciju brzog punjenja. Ovo je posebna tehnologija koju podržavaju mnogi pametni telefoni. U čemu je poanta?

Baterija svakog uređaja dizajnirana je za određenu struju i napon koji se napajaju tijekom punjenja. Funkcijom brzog punjenja uređaj može prihvatiti veliku amperažu i napon, što uvelike povećava brzinu punjenja baterije. Međutim, to ima svojih nedostataka - brzo punjenje može se koristiti samo u početnoj fazi, kada se baterija napuni do 30-50%. Tada napon i struja padaju, uslijed čega se preostalih 50% baterije puni kao i obično. To je učinjeno s razlogom, ali tako da baterija ne otkaže prije vremena.

Funkcijom brzog punjenja možete svoj pametni telefon napuniti do 50% za otprilike pola sata, ponekad i brže - neki se uređaji napune za nekoliko desetaka posto u 10 minuta! Slažete se, izvrstan rezultat, pogotovo ako trebate primiti samo nekoliko poziva. Usput, to ovisi i o vrsti brzog punjenja, na primjer:

Tako je i iz snage punjača. Na primjer - Huawei P40 Pro snage punjenja od čak 40 vata.

Inače, ako pametni telefon podržava brzo punjenje, to ne znači da možete koristiti ovu funkciju, budući da neki modeli pametnih telefona dolaze s "uobičajenim" punjačem od 5 W. U tom slučaju snažniji punjač mora se kupiti zasebno.

Ali što ako sa sobom nemate punjač i daleko je od utičnice? Rješenje postoji! Predstavljamo Power Bank (vanjsku bateriju) s podrškom za brzo i bežično punjenje, koja se lako stavi u torbu, a neki modeli i u džep. Na primjer, Xiaomi Mi Wireless Power Bank Youth Edition 10000 za 10 tisuća mAh:

Ili Samsung EP-P3100:

Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da brže napunite pametni telefon.

Napunite pametni telefon s mreže

U nekim slučajevima korisnici pune pametne telefone s USB priključka računala, a zatim se žale da se gadgetu predugo puni. To ne čudi, jer će se zbog osobitosti tehnologije pametni telefon što brže napuniti samo s mreže. Brzina punjenja padne nekoliko puta s USB priključka.

Upotrijebite izvorni punjač

Ako je moguće, upotrijebite vlastiti punjač sa svog pametnog telefona - u ovom je slučaju zajamčena najbrža brzina punjenja. Ne preporučuje se upotreba punjača drugih uređaja zbog razlike u karakteristikama, uslijed čega brzina punjenja može pasti. Čuvajte se lažnih punjača, na tržištu ih ima puno, oni su jeftini, ali mogu vam pokvariti pametni telefon. Ako trebate kupiti punjač treće strane, kupite punjač koji preporučuje proizvođač.

Napunite pametni telefon na sobnoj temperaturi

Osobitost baterija mobilnih uređaja je takva da se pri niskim ili visokim temperaturama povećava stupanj pražnjenja i punjenje baterije traje dulje. Iz tog razloga preporučuje se punjenje mobilnih uređaja na sobnoj temperaturi.

Zatvorite sve programe

Aplikacije koje pokrenete ostaju u memoriji uređaja; ovo je takozvano multitasking. Dok su u memoriji, aplikacije zahtijevaju određenu količinu energije, iako malo, čime se pametni telefon brže prazni. Zatvorite sve aplikacije prije punjenja, za što kliknite gumb da biste pozvali najnovije zadatke:

I kliknite gumb za zatvaranje aplikacija:

Uključite način rada u zrakoplovu

Još jedan važan detalj. Na kategoriju značajno utječu komunikacije koje se trenutno koriste. Da biste ih isključili, morate uključiti način rada u zrakoplovu.

Isključuje sve komunikacije, štedeći energiju. Samo upamtite da će komunikacija također postati nedostupna, tako da vas nitko neće moći nazvati. Međutim, vi sami ne možete nikoga nazvati.

Uklonite poklopac

A neki korisnici također preporučuju uklanjanje kućišta tijekom punjenja, jer lošije odvodi toplinu, što zauzvrat pozitivno utječe na performanse baterije - manje se zagrijava. Istina, razlika u temperaturi s kućištem i bez njega u uobičajenom je životu toliko mala da, prema našem mišljenju, ne vrijedi tako nešto raditi, pogotovo jer je vjerojatnost oštećenja uređaja bez kućišta veća.

Trebam li isključiti pametni telefon za punjenje?

Ako trebate ubrzati vrijeme punjenja, isključenje pametnog telefona zaista se isplati, jer u isključenom stanju ne troši energiju. To će doista pomoći da se vrijeme punjenja malo skrati.

Naravno, ovu biste metodu trebali koristiti samo ako ne očekujete važan poziv, jer ga nećete moći primiti.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?