Što su praznine na Androidu i zašto su potrebne?

Razmotrite situaciju koja se događa prilično često: korisnik je odlučio promijeniti službeni firmware svog pametnog telefona u prilagođeni. Pronašao sam firmware, instalirao ga i vidim poruku poput "Ne zaboravite instalirati praznine". Otuda i pitanje - što je to?

Ova riječ, kao što pretpostavljate, došla nam je iz engleskog jezika - Gapps. Štoviše, skraćenica je za Google Apps, što se može prevesti kao Google Apps, tj. Google Play, Gmail, Play Music, Google Maps itd. Google Apps u početku je instaliran na većini Android uređaja, bilo da se radi o pametnom telefonu ili tabletu. Međutim, neke firmwareve nemaju Googleove aplikacije prema zadanim postavkama zbog ograničenja licenciranja. U principu se pametni telefon može koristiti i bez tih aplikacija, ali, na primjer, korištenje Android uređaja bez Play Market-a, blago rečeno, nije baš zgodno. Stoga se predlaže instaliranje aplikacija odvojeno. Umjesto toga, obično dolaze u obliku instalacijske datoteke, koju nije teže instalirati od firmware-a. Ponekad je potrebno da Google Play ima zasebnu instalacijsku datoteku,ako je njegova verzija novija.

Koje su aplikacije uključene u Gapps?

Ovisi o verziji Gappsa za pametni telefon. Najčešće govorimo o najpopularnijim uslugama poput:

  • Google play
  • Youtube
  • Google karte
  • Gmail
  • Značajka Hangouts
  • Google+

No postoje i druge verzije (vidi sliku dolje).

Kako mogu instalirati Gapps?

Sve ovisi o modelu vašeg uređaja, verziji firmvera itd. Za cjelovitije informacije o vašem konkretnom slučaju možete pogledati informacije na popularnom forumu w3bsit3-dns.com. U ovom slučaju nema potrebe opisivati ​​instalaciju Gappsa, jer se ona može izvesti putem ClockworkMod recovery, TWRP recovery, putem posebnog programa za instalaciju itd. Glavna stvar je slijediti navedene upute kako biste izbjegli pogreške.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?