Kako formatirati Android telefon?

Kao primjer formatirat ćemo Huawei pametni telefon. Ako imate drugi model uređaja, na primjer Samsung, ova je uputa i dalje prikladna za vas, jer se suština samog postupka ne mijenja u odnosu na model pametnog telefona. Odmah bih vas podsjetio da se svi podaci brišu tijekom formatiranja. A to sugerira da morate unaprijed voditi računa o sigurnosnoj kopiji važnih podataka - prenijeti ih na drugi uređaj. Osim toga, preporučujemo prekidanje veze s Google računom: nakon formatiranja, prilikom pokretanja pametnog telefona, morat ćete unijeti lozinku računa, a ako ga ne znate, nećete moći koristiti pametni telefon. Budi oprezan.

Formatiranje telefona putem postavki

Otvorite "Postavke" pomoću ikone na radnoj površini.

Idite na odjeljak "Sustav".

Kliknite redak "Reset".

Pažnja! Ako takvu stavku ne možete pronaći u postavkama pametnog telefona, samo upotrijebite pretraživanje izbornika pomoću riječi "reset" (naznačeno bez navodnika).

Odaberite "Vrati tvorničke postavke".

Pročitali ste što je napisano na zaslonu pametnog telefona. Slažeš li se? Zatim dodirnite gumb "Poništi postavke telefona".

Od vas će se možda zatražiti lozinka ako postoji zaštita za otključavanje radne površine. Zatim resetiranje potvrdite klikom na gumb "Poništi postavke telefona".

Što dalje? Čekati. Smartfon će se ponovo pokrenuti i početi brisati podatke. U ovom trenutku nemojte ga sami ponovno pokretati! Uređaj će se automatski ponovno pokrenuti nakon resetiranja podataka, a zatim će se od vas zatražiti da ga konfigurirate.

Formatiranje telefona putem izbornika za oporavak

Ne preporučujemo upotrebu ove metode, osim u slučaju nužde, kada, na primjer, senzor zaslona ne radi.

Isključite svoj pametni telefon pritiskom na tipku za isključivanje i dodirivanjem dodirne tipke na zaslonu.

Pritisnite i držite tipku za pojačavanje glasnoće te pritisnite i držite tipku za uključivanje. Kad se slika pojavi na zaslonu, uklonite prst s gumba za napajanje, ali i dalje držite tipku za pojačavanje glasnoće dok se ne uključi izbornik za oporavak.

U rijetkim slučajevima trebate pritisnuti tipke za uključivanje i isključivanje zvuka, a na nekim Samsung uređajima odjednom tri tipke: pojačavanje glasnoće, "Početna" i uključivanje.

U izborniku za oporavak pronađite stavku Wipe data / factory reset, otvorite je (kretanje kroz izbornik vrši se pritiskom mehaničkih tipki).

Potvrdite radnju odabirom Da ili ponovno obriši podatke / vraćanje na tvorničke postavke. U našem primjeru morate dodatno unijeti riječ da da biste potvrdili radnju.

Čekate da se formatiranje završi. Zatim odaberite Reboot system sada.

Smartfon će se normalno pokrenuti i primit ćete ga kao da je tvornički.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?