Što je račun Android telefona i zašto ga trebam?

Ne znaju svi korisnici zašto trebate stvoriti račun na Android pametnim telefonima i tabletima. Štoviše, ne znaju svi upravo ovaj račun. Nema veze, mi znamo odgovor na ovo pitanje.

Dakle, račun je korisnički račun. Na primjer, profil na VKontakteu je korisnički račun na društvenoj mreži. Android pametni telefoni i tableti koriste Google račun. Na računu se čuvaju osobni podaci o vlasniku uređaja, kao i ostali pohranjeni podaci koji su sinkronizirani s Googleovim poslužiteljima - uz njegovu pomoć, u kojem će slučaju biti moguće oporaviti podatke ili barem dio njih. Zašto Google? Jednostavno je - Android pripada internetskom divu Googleu.

Trik je u tome što vam Google omogućuje upotrebu jednog računa za sve njegove usluge. Što to znači? Recimo da upotrebljavate Google-mail Gmail, što znači da možete koristiti isti račun na pametnom telefonu. Pomoću nje možemo koristiti Googleove usluge kao što su Google Play, YouTube, Google Drive itd.

Što Google račun daje na pametnom telefonu?

Ako trebate instalirati aplikaciju s Google Play tržišta, ne možete bez računa.

Račun vam omogućuje sinkronizaciju podataka i, ako je potrebno, omogućit će vam da ih vratite iz sigurnosne kopije (samo ne zaboravite omogućiti sinkronizaciju u postavkama).

Kada povežete svoj račun, dobivate pristup Googleovim uslugama. Želite li komentirati YouTube video? Nije potrebno dodatno odobrenje. Želite pristupiti svojoj Gmail pošti? Samo otvorite aplikaciju Gmail. Slažem se, ovo je vrlo povoljno.

Mogu li bez računa na svom Android pametnom telefonu?

Moguće je, međutim, u tome ima više nedostataka nego prednosti. Primjerice, u slučaju problema neće biti moguće vratiti podatke iz sigurnosne kopije, a nema se što reći o instaliranju aplikacija s Google Playa - neće raditi otrcano.

Kako izgleda račun?

Izgleda kao uobičajena adresa e-pošte za Gmail, koju morate unijeti zajedno s lozinkom za vezivanje.

Kako mogu stvoriti račun?

Možete koristiti valjanu Gmail adresu e-pošte ili sami stvoriti račun - s računala ili sa pametnog telefona / tableta. Trebat će vam samo nekoliko sekundi slobodnog vremena, o čemu je naša web stranica detaljno govorila.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?