Odin način rada Samsung: što je to?

Poput ostalih uređaja temeljenih na Androidu, i Samsung pametni telefoni podržavaju takozvani način oporavka, koji se, između ostalog, može koristiti za bljeskanje uređaja, brisanje ili kompletno vraćanje na tvorničke postavke. Međutim, Samsung uređaji imaju dodatni takozvani Odin način (ili način preuzimanja). Omogućuje vam bljeskanje uređaja pomoću softvera treće strane koji treba instalirati na računalo. U osnovi, Odin Mode zamjenjuje Fasboot Mode ili Bootloader - načine koji se mogu naći na drugim pametnim telefonima.

Ovako izgleda prozor s načinom rada:

Pomoću načina Odin možete pametni telefon ili tablet prepraviti ne samo na službeni tvornički firmware, već i na prilagođeni firmware, ako postoji za vaš gadget. Samo trebate koristiti program Odin koji je instaliran na vašem računalu.

Kako mogu ući u način rada Odin?

  • Potpuno isključite uređaj. Ako je moguće, akumulator možete izvaditi na nekoliko sekundi.
  • Istodobno pritisnite tipku za stišavanje, HOME i POWER. Uređaj će se pokrenuti i pitati vas biste li trebali omogućiti način rada Odin?
  • Pritisnite tipku za pojačavanje glasnoće da biste nastavili.
  • Možete početi treptati na uređaju.

Kako mogu izaći iz načina rada Odin?

Prije učitavanja Odin načina, sustav će vas pitati jeste li spremni za bljeskanje uređaja koristeći ovaj način ili ne. Ako pritisnete tipku za pojačavanje glasnoće, ući ćete u način rada Odin, ako pritisnete tipku za smanjenje glasnoće, uređaj će se normalno ponovno pokrenuti.

Ako ste već ušli u način rada Odin, za izlaz pritisnite i držite tipku POWER 10-20 sekundi, uređaj bi se trebao normalno isključiti ili ponovno pokrenuti. Naravno, to se ne može učiniti tijekom firmware-a, jer takav postupak može onemogućiti vaš pametni telefon ili tablet.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?