iPhone 5s i 6 bez Touch ID-a: što je to?

Prije nekog vremena naša je web stranica govorila o obnovljenim iPhoneima. Podsjetimo da se radi o uređajima koje Apple sam obnavlja (neke komponente zamjenjuje novim) i vraća ih u prodaju s punim jamstvom.

Nedavno su se u prodaji počeli pojavljivati ​​modeli iPhone 5s i iPhone 6 bez Touch ID-a (vlasnički skener otiska prsta) čiji je trošak mnogo niži od čak i obnovljenih iPhonea, a o novim da i ne govorimo. Tako, na primjer, cijena obnovljenog iPhonea 5s bez Touch ID-a iznosi oko 10-11 tisuća rubalja od prodavatelja s poznatog web mjesta za oglašavanje protiv 18-20 tisuća za isti model, ali kad je kupljen od službenog Appleovog partnera s Touch ID-om (u vrijeme pisanja ovog članka) ... Javnost je iznenađena - kako je to moguće? Pokušali smo to i shvatiti, pretražili i pronašli nešto zanimljivo.

Prva opcija je kupnja iPhonea 5 prerušenog u iPhone 5s. Prvi, kao što znamo, nije imao Touch ID, pa je vjerojatno da je prodavač išao na trik pokušavajući iPhone 5 prodati potencijalnom kupcu, pogotovo jer su uređaji izvana identični.

Druga opcija. Ovo je uistinu iPhone 5s koji je obnovljen. Primjerice, ako je pametni telefon imao pokvareni zaslon, a netočni ga je master promijenio, mogao bi dodirnuti petlju koja povezuje biometrijski senzor i procesor. Ako je petlja prekinuta, Touch ID prestaje raditi, a popravak je izuzetno težak i skup. Zbog toga tipka Home u ovom slučaju prestaje raditi kao skener otiska prsta i izvršava svoju izravnu dužnost - pritiskom otvara radnu površinu.

Konačno, treća opcija je najzanimljivija. Zakriven je tajnama, a je li istina, ne znamo.

Na nekim mrežnim resursima vjeruje se da se takvi iPhonei zapravo proizvode u Appleovim tvornicama kao obnovljeni, ali bez Touch ID-a. Istodobno, oni nam se službeno ne isporučuju, pa se takvi uređaji mogu nazvati "sivi". No, trik je u sljedećem - ovi pametni telefoni pametni telefoni rade sa svim SIM karticama, aktiviraju se, registriraju i ažuriraju u iTunesu, nisu blokirani. Prodavači čak dopuštaju da se aktiviraju odmah na licu mjesta! Cijena takvog užitka iznosi 10-11 tisuća rubalja u vrijeme pisanja ovog teksta za iPhone 5s. Značajni popusti za veletrgovce.

Kakva je to neviđena velikodušnost? Na Internetu smo pronašli pretpostavku da Apple na taj način pokušava povećati udio prodanih uređaja, čak i ako nam nisu službeno isporučeni, već prolaze kroz treće strane. U ovom slučaju nije važno, puno važnije - da je potražnja za takvim uređajima izuzetno velika i povećava ukupnu prodaju iPhonea, što je izuzetno važno za Apple. Opet, bez službenih informacija, ovo su samo nagađanja i ništa više, ali čak i ako je to istina, kupci od ovoga neće postati još gori. Naprotiv, postoji prilika za kupnju iPhonea po niskoj cijeni. Pa, na vama je da odlučite hoćete li ga kupiti, jer mi ne znamo istinu.

Ako imate vlastite pretpostavke o ovom rezultatu, sa zadovoljstvom ćemo ih pročitati i objaviti u odjeljku za komentare članka.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?