Što je PowerBank i kako ga koristiti?

Iz engleskog se riječ PowerBank može prevesti kao punjač ili prijenosni punjač. Zapravo je iz imena sve jasno - uređaj možete napuniti pomoću PowerBanka, ali koji? Ovisi o samom punjenju - neki mogu puniti samo pametne telefone, dok su drugi prikladni i za prijenosna računala. Imajte na umu da korisnici radije koriste PowerBank prvenstveno za punjenje pametnog telefona, a puno rjeđe za tablet.

Prijenosni punjači ove vrste u pravilu imaju nekoliko stupnjeva zaštite koji ne dopuštaju oštećenje baterije pametnog telefona, kontroliraju stanje napunjenosti, ne dopuštaju da se uređaj pregrije itd.

Neki od PowerBankova dobili su brzo punjenje, što je definitivno dobra vijest: punjenje tipičnog pametnog telefona traje 1-1,5 sati u odnosu na 2,5-3.

Što se tiče pojave prijenosnog punjenja, s tim u vezi izbor je ogroman: neke tvrtke preferiraju klasične opcije, druge neobične. Dakle, na prodaji se nalaze naknade u obliku svjetiljke, na primjer:

A ovo je klasična verzija tvrtke Xiaomi.

Kapacitet PowerBanka može se uvelike razlikovati. U pravilu, kompaktni punjači imaju kapacitet reda od 2000-3000 mAh, što bi u teoriji trebalo biti dovoljno za punjenje jednog tipičnog pametnog telefona, no opcije od 5000-10000 mAh su češće. Tu je i baterija od 20.000 mAh, ali potražnja za njima je manja, uključujući zbog većih troškova, kao i puno većih dimenzija.

Kako koristiti PowerBank?

Oh, vrlo je jednostavno. U kućištu ćete pronaći jedan ili više USB priključaka (u potonjem slučaju možete puniti više uređaja odjednom).

Spojite kabel na PowerBank, a drugu stranu na svoj pametni telefon. Punjenje pametnog telefona započinje odmah - pod uvjetom da se PowerBank napuni.

Je li to sve, pitati će čitatelj? Da! Ne može biti lakše.

Za punjenje same PowerBank koristite zidni punjač i kabel. Kao što možete vidjeti na donjoj slici, za punjenje PoiwerBank koristi se drugi priključak.

Na fotografijama - PowerBank od Xiaomija, ima indikator napunjenosti u obliku 4 LED diode.

A pritiskom na gumb pored njih prikazuje se razina preostale napunjenosti.

Vrlo ugodno. Međutim, kod nekih proračunskih punjača funkcija pregleda preostalog punjenja uopće nije predviđena.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?