Što je crna lista telefona i kako to funkcionira?

Zamislimo ovu jednostavnu situaciju. Recimo da nepoznata osoba stalno zove vaš broj i nudi se da nešto kupi. Naravno, ne sviđa vam se, ali ne znate što učiniti - ne zovite policiju ... Ali u međuvremenu postoji rješenje i ono se naziva crna lista.

Dakle, što je crna lista? Ovo je zapravo posebna funkcija za firmware pametnog telefona ili telefona koja vam omogućuje blokiranje dolaznih poziva i često SMS poruka s određenog broja. Sve što pretplatnik treba učiniti je dodati broj na crni popis, nakon čega će se s njega primati pozivi, ali pretplatnik ih sam neće čuti.

Treba napomenuti da crna lista može raditi na različite načine. Dakle, na nekom firmwareu korisnik uopće ne zna da je primio pozive ili SMS poruke s broja koji je blokirao. Pa, ostale firmwarea o ovome može signalizirati ikona koja se pojavljuje na statusnoj traci o propuštenom pozivu - nema zvuka.

Kako izgleda crna lista? Vrlo je jednostavno - to je mali popis blokiranih brojeva, izgleda otprilike ovako:

Naravno, korisnik u bilo kojem trenutku može deblokirati broj koji je prije blokirao (stavio na crnu listu). Glavna stvar je znati kako to učiniti. Naša web lokacija već vam je uspjela reći kako dodati broj hitnom slučaju, kao i kako ga ukloniti odatle.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?