Android telefon brzo prolazi. Što uraditi?

Danas je na prodaju prilično puno pametnih telefona koji se mogu pohvaliti baterijom od 4000-5000 mAh - u odnosu na uobičajenih 2000-2800 mAh. Čini se da je to rješenje problema! Ali u stvarnosti sve nije tako jednostavno. Prvo, u nastojanju da smanje debljinu uređaja, proizvođači su prisiljeni žrtvovati moćnu bateriju, a drugo, prisutnost tako snažne baterije ne jamči dugotrajan rad pametnog telefona, jer to ovisi i o postavkama firmvera.

U principu, gotovo svi pametni telefoni mogu lako podnijeti dnevno svjetlo ako ih neprestano koristite, a neki traju 2-3 dana i ovo je izvrstan rezultat. No čak i pametni telefoni s moćnim baterijama mogu se neočekivano brzo potrošiti. Koji je razlog i kako riješiti problem?

Pad sustava

Prvo što vam padne na pamet je kvar u operacijskom sustavu. Na svijetu ne postoji ništa savršeno, pa je sasvim moguće da se u sustavu stvarno dogodila neka vrsta kvara. Što treba učiniti? Točno, ponovo pokrenite uređaj. Ako nemate gumb za ponovno pokretanje, isključite uređaj i ponovo ga uključite.

Ako nakon ponovnog pokretanja problem s pražnjenjem baterije nestane, i dalje ćemo biti sretni zbog vas.

Sukobi u aplikacijama ili trajanje baterije aplikacije

Neke se aplikacije mogu međusobno sukobljavati. U nekim slučajevima jedna instalirana aplikacija može postati izvor baterije. Koji?

Trebate otići do postavki uređaja, odabrati odjeljak "Baterija" i ovdje ćete vidjeti koja od aplikacija troši najviše energije. U našem slučaju takvih izvora nema.

Ako su instalirana root prava, pomoću te aplikacije možete provjeriti pražnjenje baterije drugih aplikacija - takvih ima dosta u Trgovini Google Play.

U nedostatku root prava, ako niste uspjeli saznati izvor problema, morat ćete deinstalirati posljednju instaliranu aplikaciju jednu po jednu dok ne pronađete izvor povećane baterije.

Zašto baterija gori u ovom slučaju? Najvjerojatnije aplikacija ne prelazi u stanje mirovanja, a osim toga može stalno koristiti GPS, procesor itd.

Problem je u firmwareu

To nekome neće biti otkriće - neki se firmware razlikuju u povećanoj "potrošnji" energije baterije, a korisnici mnogih uređaja suočili su se s takvim problemom. Jedino rješenje u ovom slučaju je ažuriranje firmvera, ako je moguće, ili vraćanje na stariju verziju firmwarea, u kojoj se baterija nije brzo ispraznila.

Sada razgovarajmo o tome kako produžiti trajanje baterije pametnog telefona ili tableta.

Onemogućavanje komunikacije

Ovdje je sve jednostavno - ako ne upotrebljavate karte, Internet i ne slušate glazbu pomoću Bluetooth funkcije, morate isključiti sva ova sredstva komunikacije, jer mogu prilično isprazniti bateriju. Omogućite ih samo kad vam zaista trebaju.

Lako je prekinuti vezu s poznatim zatvaračem:

Ako nešto ne uspije s okidačem, isključite komunikacijska sredstva kroz postavke.

Korištenje načina rada u zrakoplovu

"Način rada u zrakoplovu" omogućuje vam isključivanje svih funkcija koje su nekako povezane s mobilnom mrežom, a ne samo - isključena je sva moguća komunikacija.

Način rada u zrakoplovu treba koristiti ako ste u zrakoplovu ili podzemnoj željeznici, kao i ako ne želite primati pozive ni od koga.

Korištenje načina rada samo 2G mreža

Ovaj se način preporučuje ako mreži pristupate s uređaja putem Wi-Fi mreže.

Ovaj način rada možete pronaći u odjeljku "Mobilne mreže" na uređaju ili ispod okidača.

Podešavanje svjetline

Što je veća svjetlina zaslona, ​​baterija se brže prazni - teško da netko ne zna za to. Sukladno tome, kad god je to moguće, koristite takav način osvjetljenja kako bi vam se oči ugodno osjećale, a istodobno se baterija ne bi istrošila.

Što se tiče automatskog podešavanja svjetline, ovo je također vrlo korisna funkcija, uključujući i uštedu energije, ali ne radi uvijek ispravno, odnosno ponekad precjenjuje svjetlinu, što zauzvrat utječe na pražnjenje baterije.

Smanjite vremensko ograničenje prikaza

Govorimo o takozvanom načinu mirovanja, kada se zaslon isključuje u praznom hodu. Što je broj manji, to je bolje, ali ne biste trebali žrtvovati svoju udobnost, pa će vam biti dovoljno 30 sekundi.

Isključite vibraciju

Vibracije mogu imati vrlo ozbiljan učinak na pražnjenje baterije, pa je bolje ovaj način potpuno onemogućiti.

Iako za neke načine rada, ako postoji takva potreba, mogu se ostaviti vibracije.

Onemogućite aplikacije za automatsko ažuriranje

Trgovina Google Play ima mogućnost onemogućiti automatsko ažuriranje aplikacija, koje mogu isprazniti bateriju kada je spojena na mrežu.

Korištenje tamnih tapeta

Ova je metoda prikladna samo za AMOLED zaslone, jer su na njima istaknuti samo svijetli pikseli. Sukladno tome, ako postavite tamnu pozadinu, pražnjenje baterije se smanjuje.

*****

Pitanja o članku možete postaviti pomoću komentara.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?