Kako očistiti predmemoriju na Android telefonu?

Predmemorija u Android telefonu ili tabletu je srednji međuspremnik s brzim pristupom koji pohranjuje razne informacije. U ovom slučaju govorimo o podacima koje aplikacije koriste. Predmemorija je također potrebna za brže pokretanje i pristup aplikaciji. No, u nekim se slučajevima veličina predmemorije toliko povećava da se sustav može usporiti, a zbog nedostatka prostora neće biti moguće instalirati nove programe. Stoga ćemo danas razgovarati o tome kako očistiti ovu predmemoriju, zapravo. Napominjemo da proizvođaču uređaja nije važno je li to Samsung, Sony, Lenovo, LG, HTC, Xiaomi itd., Jer će algoritam radnji biti isti. Razlika može biti samo u rasporedu elemenata, ovisno o vrsti firmware-a.

Brisanje predmemorije: odjednom

Dakle, najlakši način za brisanje predmemorije. Idemo na postavke uređaja.

Zatim odaberite odjeljak "Memorija".

Vidimo svu dostupnu memoriju. Postoji stavka koja se naziva "Podaci predmemorije" koja označava količinu memorije koja se koristi za predmemoriju. U našem slučaju ovo je 147 MB ​​- daleko od rekorda.

Kliknemo ovu stavku, nakon čega se pojavljuje dodatni prozor koji nas pita trebamo li očistiti predmemoriju? Kliknite gumb U redu da biste potvrdili radnju.

Predmemorija je izbrisana.

Očisti predmemoriju za jednu aplikaciju

Možete očistiti predmemoriju za svaku pojedinu aplikaciju. Da biste to učinili, trebate ponovno otići na postavke, samo ovaj put odaberite odjeljak "Aplikacije".

Ovdje ćete vidjeti popis aplikacija, uključujući one treće strane. Pronađite željenu aplikaciju i dodirnite je.

Na stranici aplikacije vidimo pododjeljak "Predmemorija". Ovdje će biti navedena i veličina predmemorije. Kliknite gumb "Obriši predmemoriju", nakon čega će se automatski izbrisati.

Brisanje predmemorije pomoću aplikacije

Predmemorija se može očistiti pomoću aplikacije. Da biste to učinili, idite na Google Play Market i preuzmite, na primjer, aplikaciju Clean Master.

Nakon instalacije pokrenite ga. Kliknite gumb "Otpad" tako da sustav pronađe sve nepotrebne datoteke.

Brojanje je gotovo i vidimo 441 MB podataka koje možemo izbrisati, uključujući predmemoriju aplikacije. Kliknite gumb "Obriši", nakon čega sustav sve sam briše.

*****

Ako imate pitanja o članku, možete ih postaviti pomoću komentara.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?