Kako povezati Android s računalom putem USB-a?

Tisuće korisnika svakodnevno postaju vlasnici Android pametnih telefona i tableta. Neki od njih mogu imati određene probleme prilikom rada s uređajem. Primjerice, korisnik je odlučio povezati pametni telefon s računalom putem USB kabela. Priključi uređaj i ... I ništa se ne događa. Istodobno se instaliraju potrebni upravljački programi, uređaj je točno povezan, ali se uopće ne odražava u računalu. Tradicionalno je pitanje što učiniti?

U idealnom slučaju, korisnik bi trebao vidjeti nešto poput ovoga, gdje je uređaj povezan kao uređaj za pohranu:

U tom će slučaju biti prepoznato i vidjet ćete sadržaj svog uređaja na računalu. Osim toga, ako kliknete na način povezivanja, vidjet ćete dodatni izbornik načina povezivanja:

Na računalu će se pak pojaviti prozor automatskog pokretanja uređaja:

Što ako računalo ne može vidjeti uređaj?

Jao, nema jedinstvenog savjeta, ali pokušat ćemo razumjeti situaciju i razmotriti moguća rješenja problema.

Prvo što biste trebali učiniti je ponovno pokrenuti uređaj. Autor ovih redaka povremeno ima takav problem i on se rješava ponovnim pokretanjem uređaja. Najvjerojatnije postoji neki kvar u sustavu. Ako za vaš uređaj postoji noviji firmware, svakako ga ažurirajte, možda će vam pomoći.

Sljedeći je korak pažljiv pogled na USB kabel. Moguće je da je oštećen. Ako je moguće, pokušajte spojiti uređaj drugim USB kabelom. Ako to uspije, onda je problem.

Spojite uređaj na drugi USB priključak. Neki od njih možda neće raditi ili rade pogrešno.

Ako na uređaju vidite način povezivanja, kliknite ovu stavku i pokušajte odabrati drugu vrstu veze, na primjer, ne medijski uređaj, kao u našem slučaju, već USB pogon. Ovo može pomoći.

Bez odspajanja uređaja s računala, pokušajte onemogućiti i omogućiti USB ispravljanje pogrešaka nekoliko puta zaredom. Ako ovo uspije, u zvučnicima ćete čuti prepoznatljiv zvuk, a na ekranu računala pojavit će se prozor za automatsko pokretanje. Pokušajte također onemogućiti USB ispravljanje pogrešaka.

Obratite posebnu pozornost na upravljačke programe, jer ćete ih za neke uređaje morati sami instalirati. U nekim slučajevima morate instalirati upravljačke programe s potpuno različitih uređaja - više o upravljačkim programima za određeni uređaj možete saznati na forumima.

Ako sve drugo zakaže, pokušajte povezati svoj uređaj s drugim računalom. Ako ga vidi drugo računalo, problem je u vašem računalu i možda u upravljačkim programima. Ako drugo računalo nije vidjelo uređaj, problem je ili u kabelu, ili u samom uređaju, ili u USB priključku. Obavezno ažurirajte verziju firmvera ako je moguće.

*****

Ako imate bilo kakvih pitanja, možete ih postaviti pomoću komentara.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?