Što je OTG u telefonu?

Zapravo, već smo više puta spomenuli OTG na stranicama naše stranice, a vi, dragi korisnici, vjerojatno ste se često susretali s ovom kraticom kad ste čitali o karakteristikama ovog ili onog pametnog telefona. Što je ovo vrlo OTG?

USB OTG (s engleskog On-The-Go) je USB funkcija koja je dizajnirana za jednostavno povezivanje USB uređaja međusobno bez potrebe za računalom. U praksi to znači da se dva uređaja koji podržavaju ovu funkciju mogu međusobno izravno povezati. Na primjer, imate kameru i želite ispisati fotografije. Ne morate ga spajati na računalo, možete ga izravno povezati s pisačem i ispisati fotografije. Istina, u većini slučajeva sve je puno jednostavnije i OTG se obično koristi za spajanje USB bljeskalice na pametni telefon ili tablet pomoću USB-a - u ovom slučaju podatke možete čitati izravno s flash kartice. Na primjer, možete pokrenuti film na zaslonu uređaja koji je zauzvrat umetnut na memorijsku karticu.

Za povezivanje se koristi OTG kabel. Jeftin je i izgleda ovako:

Postoje i OTG čvorišta koja vam omogućuju povezivanje nekoliko različitih uređaja!

Kao što smo gore otkrili, nije potrebno spajati samo USB bljesak voziti. Ljudi često povezuju miša s istim tabletima, pa čak i pametnim telefonima. I djeluje!

Što se tiče tvrdih diskova, oni se mogu spojiti na pametni telefon ili tablet, ali samo pod uvjetom da se napajaju iz električne mreže, jer im je potrebno puno energije.

Video upute

Koji pametni telefoni podržavaju funkciju OTG?

Zapravo danas ovu funkciju podržava većina pametnih telefona, pa čak i tableta, pa nema smisla predstavljati popis modela - trebat će više od jedne ili čak dvije stranice.

Ipak, savjetujemo vam da pažljivo pročitate karakteristike prilikom odabira uređaja. Ako vam treba podrška za OTG, nemojte biti lijeni da to saznate unaprijed, kako ne biste kasnije ugrizli laktove.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?