Kako postaviti alarm na telefonu ili tabletu?

U tabletima i pametnim telefonima koji se temelje na Android operativnom sustavu, budilica je već ugrađena u OS, tako da ne morate instalirati neovisnu. Danas ćemo vam pokazati kako ga pronaći i omogućiti na uređaju.

Prvi je korak pronaći ikonu u obliku sata. Ako imate instaliran widget Clock, možete ga dodirnuti.

Stranica s satom otvorit će se ispred vas, a na vrhu zaslona vidjet ćete razne kartice. Odaberite karticu alarma.

Da biste postavili vrijeme alarma, kliknite znak plus.

Sada možete postaviti vrijeme kada se alarm uključuje. Neka bude, recimo, 08:10. Nakon odabira vremena, kliknite gumb "Završi".

Vidimo da je alarm postavljen i uključen.

Ako kliknete na gumb "Ponovi", možete postaviti dane kada će se alarm aktivirati. Na primjer, uklanjamo vikende, a ostavljamo samo radne dane.

Klikom na gumb s melodijom (označenom sivom strelicom na prethodnom snimku zaslona) moći ćete odabrati melodiju alarma među onima koje ste vi instalirali ili dodali na uređaj.

Možete istovremeno dodati nekoliko alarma koji će se aktivirati u različito vrijeme. Uz to, u pametnim telefonima možete postaviti signal vibracije da se oglašava alarmom (u tabletima vibracijski signal obično uopće nema).

Naravno, ovisno o firmware-u, aplikacija budilice može izgledati drugačije, ali značenje se od toga ne mijenja, kao ni slijed postavki.

Na Google Play trgovini postoji mnoštvo različitih alarma. Ima li smisla instalirati ih? Ako želite najjednostavniju budilicu, onda teško. Međutim, aplikacije nezavisnih proizvođača imaju nekoliko prednosti. Na primjer, neki od njih mogu prikazati trenutno vrijeme, a zvono u njima možete isključiti podrhtavanjem uređaja.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?