Što je način leta u pametnom telefonu?

Razgovarajući na našoj web stranici o raznim poteškoćama koje se javljaju s uređajima temeljenim na Android operativnom sustavu, u više smo navrata spominjali takozvani način leta, ali nikada o tome zapravo nismo razgovarali. Što je?

Način rada u zrakoplovu izvanmrežni je način rada dostupan na uređajima poput mobilnog telefona, pametnog telefona, tableta itd. Kad je ovaj način rada aktiviran, sve funkcije koje mogu primati ili prenositi signal su onemogućene, a to su:

  • ćelijski
  • Wi-Fi
  • Bluetooth
  • GPS

Vjerojatno imate pitanje - čemu služi? Kao što znate, primanje i odašiljanje signala tijekom leta na zrakoplovu može negativno utjecati na rad brodskih sustava zrakoplova, pa se obično preporučuje isključenje svih telefona. Ali način rada u zrakoplovu omogućuje vam isključivanje svih signala, dok će ostale funkcije poput slušanja glazbe, čitanja ili gledanja videozapisa biti dostupne na uređaju, odnosno ne treba ga potpuno isključiti. Taj se način naziva letački način rada upravo zato što vam omogućuje rad s uređajem na brodu, dok se na nekim uređajima naziva samostalni način rada.

Naravno, način rada u zrakoplovu može se koristiti bilo gdje i bilo kada. Na primjer, ne želite primati pozive od prijatelja u sljedećih sat vremena? Jednostavno možete uključiti način rada u zrakoplovu, iako ne zaboravite da će to isključiti i ostale komunikacije.

Inače, popularno je pitanje - može li se Wi-Fi koristiti kada je uključen način rada u zrakoplovu? Limenka. Kada uključite način rada u zrakoplovu, Wi-Fi se obično isključi, ali ništa vas ne sprječava da ga uključite zasebno - bez isključivanja načina rada u zrakoplovu.

Kada se koristi način rada u zrakoplovu, na zaslonu pametnog telefona pojavljuje se poseban znak, obično u obliku zrakoplova:

Ili:

Način rada u zrakoplovu uključuje se lako poput granatiranja krušaka. Pozovite zavjesu povlačenjem prsta od vrha zaslona do dna. Pronađite ikonu za način leta, u našem slučaju - u obliku aviona. Klik.

Uključen je način rada za let, ikona je promijenila boju.

Postoji složeniji način. Idite na postavke.

Otvorite odjeljak s bežičnim mrežama.

Uključite način rada u zrakoplovu.

Vidite, prvi način je prikladniji.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?