Kako se odjaviti s Google računa na Androidu?

Kao što znate, da biste u potpunosti mogli raditi na Android uređaju (tabletu ili pametnom telefonu), morate koristiti Google račun. Tako, na primjer, bez nje nećete moći ući na Play Market ili, recimo, sinkronizirati svoj uređaj.

Već smo vam uspjeli reći kako registrirati Google račun, a danas ćemo shvatiti kako se odjaviti s njega na uređaju. Ovo je, inače, najjednostavniji postupak koji vam neće oduzeti puno vremena.

Idemo na "Postavke" klikom na odgovarajuću ikonu na radnoj površini.

Zatim tražimo pododjeljak "Računi".

Odaberite Google račun - kliknite ga.

Na stranici računa morate pronaći i kliknuti na gumb "Izbriši". Kao što vidite, u našem se primjeru nalazi na dnu. Na nekim firmwareima prvo morate pritisnuti dodatni gumb (često označen s tri točke).

Potvrdite radnju klikom na gumb "Izbriši".

Ako je na vašem uređaju omogućena zaštita radne površine (pribadača, uzorak, čitač otiska prsta itd.), Od vas će se zatražiti da onemogućite zaštitu. Dodirnite U redu.

Zatim unesite lozinku i kliknite Dalje. Ako je sve napravljeno ispravno, prikazat će vam se stranica s postojećim dodanim računima, među kojima neće biti Google računa. Što to znači? Da ste ga uspješno uklonili sa svog uređaja.

Naravno, sam račun neće biti izbrisan - ne možete ga lako izbrisati, ali odjavit ćete se s njega i na primjer možete koristiti drugi račun. Da biste unijeli podatke za isti ili drugi račun, jednostavno pokrenite aplikaciju Play Market i od vas će se zatražiti da dodate račun i podatke s njega.

druge metode

Postoji još jedan zanimljiv način odjave s Google računa - promjenom lozinke samog računa. Ali! Sve radnje moraju se izvoditi putem preglednika!

Otvorite preglednik na pametnom telefonu.

Unesite accounts.google.com. Od vas će se zatražiti da unesete korisničko ime i lozinku za Google račun - onaj koji je povezan s telefonom. Unesite ove podatke.

Ako su točni, otvorit će se vaš račun.

Odaberite karticu "Osobni podaci" i dodirnite redak "Lozinka".

Potvrdite da je ovo vaš račun ponovnim unosom lozinke.

Upiši novu lozinku. To se mora učiniti dva puta. Zatim kliknite Promijeni lozinku.

Lozinka je promijenjena. Da biste provjerili jeste li odjavljeni sa svog Google računa, otvorite Play Market. Vidite li da vas sustav traži da unesete podatke za prijavu?

Dakle, učinili ste sve kako treba.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?