Kako napuniti vanjsku bateriju (Power Bank)?

Čini se da su se vanjske baterije nedavno pojavile na tržištu, ali danas su u vlasništvu velikog broja korisnika. Nije ni čudo: mala "kutija" omogućuje vam punjenje ispražnjenog pametnog telefona, telefona, tableta ili drugog uređaja izvan kuće. Uz to, Power Bank lako stane u bilo koju torbu, a postoje modeli koje čak možete nositi u džepu!

Ali danas ne govorimo o veličinama. Mnoge korisnike zanima kako napuniti vanjsku bateriju. Zapravo je sve vrlo jednostavno, iako postoje nijanse koje vrijedi znati.

Opcije punjenja

Prvo, pogledajmo mogućnosti punjenja.

Prva i možda najpopularnija je s računala ili prijenosnog računala putem USB priključka. Spojite Power Bank s jedne strane kabela, a s drugom u USB priključak, uređaj se odmah počinje puniti.

Međutim, punjenje nije tako brzo kako bismo željeli - sve je u vezi s USB tehnologijom.

Druga opcija je punjenje iz mreže. Primijetite da se vanjske baterije prodaju bez punjača? Podrazumijeva se da će korisnik puniti gadget ili s USB priključka računala ili iz punjača koji dolazi s pametnim telefonom ili tabletom. Imajte na umu da je punjenje iz mreže mnogo brže nego s USB-a.

Treću opciju možemo nazvati egzotičnom - punjenje od sunca. U ovom se slučaju pretpostavlja da koristite posebnu Power Bank na solarnu energiju, koja se zapravo može napuniti energijom sunca. Evo kako to izgleda:

Četvrta opcija je punjenje Power Bank s telefona ili pametnog telefona. Mislite li da je ovo šala? Sada postoje mobilni uređaji koji mogu djelovati kao neka vrsta vanjske baterije, što znači da se s njima mogu puniti i Power Bank. Kao ovo.

Koliko se dugo puni vanjska baterija?

Ovisi o kapacitetu vanjske baterije, kao i o načinu punjenja. Naprava se najbrže puni pomoću mrežnog punjača. Prosječno vrijeme punjenja baterije od 5000 mAh iz punjača od 1A iznosi 5 sati. Sukladno tome, ako baterija ima kapacitet od 10.000 mAh, punjenje će trajati oko 10 sati - od 0 do 100 posto.

Ako punite Power Bank na druge načine, vrijeme punjenja može se ozbiljno povećati - čak i nekoliko puta. Solarne baterije se najdulje pune od sunca.

Značajke punjenja Power Bank

  • Da bi vanjska baterija dobila puni kapacitet, mora se napuniti do 100% najmanje 3-4 puta.
  • Smatra se da Li-Ion baterije nemaju takozvani "memorijski efekt", o čemu smo ranije govorili. Ali postoje ljudi koji misle drugačije, pa preporučuju uvijek puniti Power Bank do 100% kako bi se održao maksimalan kapacitet.
  • Što se tiče pražnjenja, ne preporučuje se pražnjenje vanjske baterije na 0% - ne više od 10-20%, nakon čega se mora napuniti. To možete saznati pomoću razine indikacije. Ako ga nema, pokušajte to učiniti očima s LED indikacijom.

Na primjer, LED indikacija Power Bank tvrtke Xiaomi:

  • Vjeruje se da će vam, ako ispraznite Power Bank "na nulu" jednom u 2-3 mjeseca, to omogućiti da se "kalibrira".
  • Nemojte puniti Power Bank na izravnoj sunčevoj svjetlosti (osim za vanjske baterije dizajnirane za punjenje od sunčeve svjetlosti).
  • Uvijek koristite samo originalne kabele i punjače.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?