Što je pozadinski način rada na telefonu?

Mnogi korisnici Android pametnih telefona možda su čuli za način rada u pozadini, ali što je to, neki jednostavno ne znaju. Pozadinski način je, grubo rečeno, način u kojem se pojedine aplikacije ili procesi izvode bez intervencije korisnika. Želite primjer? Ne morate ići daleko - možete uzeti bilo koji popularni glasnik. Vidite, kada na chatu ne razgovarate s prijateljima, on je u pozadini i čim stigne poruka, primit ćete obavijest o tome. Ako glasnik nije radio u pozadini, ali je bio potpuno onemogućen, jednostavno ne biste mogli primiti obavijest. Općenito, način rada u pozadini izuzetno je korisna stvar.

Međutim, treba napomenuti da nisu sve aplikacije koje se pokreću u pozadini korisne za korisnika. To mogu biti, na primjer, neke usluge koje su ugrađene u firmware, a jednostavno ih je nemoguće izbrisati na uobičajeni način - ne postoji takva mogućnost. U međuvremenu, korisnik u principu možda neće koristiti dio ovih usluga ili sve odjednom, međutim, oni često rade u pozadini i učitavaju se zajedno s operativnim sustavom, trošeći hardverske resurse. Ali takve se aplikacije mogu zaustaviti.

Kao primjer, upotrijebit ćemo Huawei pametni telefon i zaustaviti aplikaciju WhatsApp - samo kao primjer: bolje je ne isključivati ​​messenger, inače ćete prestati primati obavijesti prije nego što ga uključite.

Otvorite postavke.

Idite na odjeljak s aplikacijama.

Pronađite i otvorite stranicu za željenu aplikaciju.

Kliknite gumb "Stop".

Potvrdite radnju.

Aplikacija će se zaustaviti dok je ne pokrenete (samo kliknite ikonu aplikacije).

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?