Telefon pretplatnika privremeno nije dostupan: što to znači?

Zamislite da mobitelom zovete nekoga od svoje rodbine, prijatelja ili kolege s posla i kao odgovor čujete frazu: „Pretplatnik je privremeno nedostupan. Nazovite kasnije. " Zvuči poznato? Sigurno ste ovu frazu slušali više puta. Što to može značiti? Inače, ovaj se izraz može čuti bez obzira na vašeg mobilnog operatora ili operatora korisnika kojeg zovete, uključujući MTS, Beeline, Megafon ili Tele2.

Razloga može biti nekoliko, o njima ćemo vam detaljno reći.

Gubitak signala

Najčešći razlog je gubitak signala s telefona ili pametnog telefona. To se obično događa kada se korisnik nađe na mjestu gdje mu komunikacija možda neće biti dostupna. Tako se, na primjer, to može dogoditi u tunelu podzemne željeznice ili izvan grada u šumi.

Uređaj je isključen

Drugi uobičajeni razlog je taj što je telefon isključen. Je li vlasnik isključio uređaj ili je isključen zbog ispražnjene baterije, nije važno. Glavna stvar je da je uređaj isključen. Međutim, ako uzmete moderne pametne telefone, u njima možete koristiti način leta, koji vam omogućuje da ne isključite sam pametni telefon, dok istovremeno onemogućavate sve dostupne komunikacije.

SIM kartica uklonjena iz ladice

Ova je opcija moguća i kada uređaj nema SIM karticu. Vlasnik telefona mogao ga je izvaditi. Postoje slučajevi kada lopovi koji su je ukrali izvade SIM karticu iz uređaja. Takvo je poravnanje malo vjerojatno, ali u teoriji je moguće.

Zagušenost mreže

U rijetkim slučajevima moguća je zagušenost mreže - u takvim ćete trenucima možda čuti frazu „Pretplatnik je privremeno nedostupan. Nazovite kasnije. " Ali to se, ponavljamo, rijetko događa, primjerice, na blagdane poput Nove godine, kada svi pretplatnici istodobno počnu zvati rodbinu i čestitati im praznik.

Jammer

U nekim je događajima komunikacija namjerno "zaglavljena", odnosno pretplatnik je unutar područja pokrivenosti mreže, ali ne može doći ni do koga, baš kao što se ne može nazvati.

Problemi s telefonom

Još rjeđe nastaju situacije kada je problem u samom telefonu ili pametnom telefonu. Preporuča se ponovno pokrenuti uređaj i provjeriti može li primati komunikacije.

Pa, u većini slučajeva pretplatnika jednostavno trebate nazvati nakon nekog vremena - čim postane dostupan. Osim toga, svi operatori imaju funkciju koja šalje SMS na vaš broj ako se pretplatnik pojavi u mreži (usluga može biti onemogućena na vašoj tarifi, budite oprezni).

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?