Zašto kamera ne radi na mojem Android telefonu / pametnom telefonu? Što uraditi?

Suvremeni pametni telefoni mogu se pohvaliti s dvije kamere odjednom - stražnjom (glavnom) i prednjom. Prednja se koristi prvenstveno za selfieje i video pozive, dok stražnja služi za sve ostalo. Neki pametni telefoni imaju takve module fotoaparata koji mogu stvoriti šanse za kamere. No, bez obzira na to kako je modul instaliran u pametni telefon, fotoaparat može prestati raditi. Srećom, to je u većini slučajeva lako popraviti, ali ne uvijek. Krenimo redom.

Neuspjeh u softveru

U ovom slučaju mislimo na određeni kvar koji se dogodio u firmwareu, uslijed čega kamera možda neće raditi ili, recimo, prikazati crni zaslon. Prvo što bi korisnik trebao učiniti je ponovno pokrenuti svoj pametni telefon - ovaj jednostavan postupak pomaže u suočavanju s ogromnim brojem svih vrsta pogrešaka i problema koji nastaju na mobilnim uređajima.

Nespojivost aplikacije

Idemo u usponu. Razmislite koje ste aplikacije nedavno mogli instalirati. Možda se sukobljavaju s aplikacijom kamere. To je osobito istinito u slučajevima kada odlučite koristiti zamjenu za standardnu ​​aplikaciju kamere.

Što uraditi? Potrebno je pronaći izvor problema, a to se može učiniti deinstaliranjem aplikacija instaliranih tijekom određenog vremenskog razdoblja.

Provjerite ima li na vašem uređaju virusa i trojanskih programa

Jao, postoji ogroman broj virusa, trojanaca i drugog zlonamjernog softvera za Android operativni sustav. Najzanimljivije je da je u mnogim slučajevima za zarazu uređaja kriv sam korisnik - dovoljno je instalirati aplikaciju iz izvora treće strane (ne s Play tržišta) koja sadrži zlonamjernu datoteku.

Dakle, virusi također mogu utjecati na rad kamere. U ovom slučaju vrijedi koristiti antivirus, srećom, njihov izbor na istom Play Marketu prilično je velik, osim toga, većina tih aplikacija može se preuzeti besplatno.

Ažuriranje firmvera i instaliranje novog firmwarea

Ako ste ažurirali verziju firmvera, nakon čega je fotoaparat prestao raditi, to je ili sam firmware ili nešto nije u redu tijekom ažuriranja. U prvom slučaju trebate pričekati da proizvođač ažurira softver, a u drugom morate ponovno instalirati firmware, ali sami.

Ako instalirate prilagođeni firmware, nije iznenađujuće što kamera ne radi, jer su najstabilnije firmware one na zalihi, odnosno proizvođača. Razni priključci i prilagodbe često imaju mnogo nedostataka. Ovdje to morate ili podnijeti ili se vratiti na tvornički firmware.

Brisanje predmemorije

U tom će slučaju kamera raditi, ali možda neće spremati slike ili uopće neće dopustiti fotografiranje. U takvoj situaciji vrijedi očistiti predmemoriju. Kako to učiniti, naša je web lokacija već rekla i to više puta.

Pogrešna postavka spremanja fotografije

Druga je stvar možda u netočnim postavkama za spremanje datoteka. Kao što znate, na pametnim telefonima možete odabrati gdje će se fotografije i videozapisi spremati - u memoriju uređaja ili na USB bljeskalicu, ako postoji. Sukladno tome, ako je u postavkama naveden bljesak, dok je bio uklonjen, možda će biti problema sa spremanjem datoteka, iako bi sustav u ovom slučaju trebao automatski odabrati dostupnu memoriju uređaja za pohranu slika. Obično u takvim situacijama kamera radi, ali ne dopušta fotografiranje.

Reset

Ako je stvar u nekoj vrsti softverske greške i vi ste u to sigurni, ali ne možete ništa učiniti, napravite hard reset kao krajnje sredstvo.

Obrišite šupljinu kamere

Ako na ekranu vidite neobične zvukove prilikom pokretanja fotoaparata, prvo obrišite oko kamere - možda je samo prljavo. U nekim modelima pametnih telefona modul kamere može propustiti prašinu, u ovom slučaju, bez obzira na to koliko brišete leću, ništa se ne može promijeniti, samo će zamjena modula pomoći.

Mehanička oštećenja modula

Puno gore ako je stvar u mehaničkim oštećenjima modula. Dovoljno je jednom spustiti pametni telefon da biste onemogućili modul kamere, a u ovom slučaju, kao što razumijete, pomoći će samo njegova zamjena. Čak i ako je pametni telefon u jamstvu, zamjena se provodi na trošak vlasnika - jamstvo se ne odnosi na probleme uzrokovane mehaničkim utjecajem.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?