Hangouts: što je to?

Ako upotrebljavate Android pametni telefon ili tablet, možda ste vidjeli aplikaciju koja se zove Hangouts. Ovo je softver za razmjenu trenutnih poruka koji je razvio Google. Treba napomenuti da je aplikacija Hangouts zapravo istodobno zamijenila tri druga glasnika za razmjenu poruka: Google Talk, Google+ Chats i Google+ video chat uslugu. Osim toga, Hangouts se čak može koristiti za mrežni streaming na YouTube.

Važan je čimbenik da program koristi isti Google račun koji koristite, na primjer, u Trgovini Goolge Play, iako Hangouts podržava mogućnost dodavanja dodatnih računa.

Čemu služe Hangouts?

Hangouti su se pojavili 2013. godine i kombinirali su nekoliko usluga u jednoj. Uz njegovu pomoć korisnik može komunicirati s ostalim sudionicima, a istodobno ih može biti nekoliko desetaka. Aplikacija se može koristiti i na mobilnim uređajima i u web preglednicima na stolnim računalima koji se temelje na Chromium engineu.

Između ostalog, aplikacija sudionicima omogućuje da naznače svoje mjesto, prenose sliku, šalju SMS poruke, kreiraju video konferenciju itd.

Zanimljivo je da ako je sugovornik izvan mreže, a vi ste mu poslali poruku, ona će mu biti dostavljena čim prijeđe na mrežu.

Pa ipak, jedna od najzanimljivijih karakteristika glasnika je video komunikacija. S tim u vezi, Hangouts je gotovo glavni konkurent dobro poznatom programu Skype.

Usput, na Hangouts se možete čak prijaviti putem sučelja Google Mail - vašeg poštanskog sandučića na Gmail.com!

Gdje mogu preuzeti Hangouts?

Hangouts je dostupan za više platformi, uključujući Windows, Android, pa čak i iOS. Budući da je naša web stranica posvećena operativnom sustavu Android, reći ćemo vam kako preuzeti aplikaciju na svoj pametni telefon ili tablet iz trgovine Google Play.

No, prije nego što započnemo, toplo preporučujemo da provjerite nije li aplikacija već instalirana na vašem uređaju. Ako nije, otvorite Google Play trgovinu i napišite Hangouts u traku za pretraživanje.

Odaberite program. Na stranici s aplikacijom kliknite "Instaliraj".

Pričekajte da se aplikacija instalira na vaš uređaj.

Pokrenite aplikaciju, pronađite kontakte i počnite čavrljati.

Napominjemo da ne morate ulaziti u račun jer na uređaju upotrebljavate trenutačni Google račun. Međutim, možete dodati drugi račun putem postavki Hangoutsa.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?