Kako prekinuti vezu između Google računa i telefona?

Danas ćemo razgovarati o tome kako odvezati Android pametni telefon s Google računa na koji mora biti povezan kako bi se koristile sinkronizacija i usluge internetskog giganta Google (bez računa ne možete niti preuzeti aplikaciju s Play tržišta). Prekidanje veze s računom vrlo je jednostavno, ali ako ga želite ponovno koristiti nakon prekidanja veze, morate upamtiti svoju prijavu i lozinku, inače ćete morati vratiti ove podatke, što nije uvijek lako učiniti.

Da biste prekinuli vezu računa s telefonom, morate ga izbrisati sa svog uređaja. Ne bojte se, sam račun neće biti izbrisan. Pokažimo primjer zasnovan na Samsung Galaxyju.

Idite na postavke.

Pronađite odjeljak s računima ili računima. U našem se primjeru naziva "Računi".

Kliknite redak Google.

Zatim kliknite svoj račun (izgleda ********@gmail.com).

Ispod se nalazi gumb "Izbriši račun", dodirnite ga.

Sustav će vas obavijestiti da će zajedno s "računom" biti izbrisani kontakti, poruke i neki drugi podaci povezani s njim. Ako želite zasebno spremiti brojeve ili SMS, napravite sigurnosnu kopiju ako je potrebno, a zatim izbrišite račun. Potvrdite brisanje.

Veza vašeg pametnog telefona s Google računom prekinuta je. Ako je potrebno, možete ga povezati s drugim računom.

Drugi način

Postoji još jedan način, ali mnogo manje prikladan - ovo je resetiranje na tvorničke postavke ili Hard Reset. Problem je u tome što se vraćanjem na tvorničke postavke brišu svi podaci, uključujući čak i datoteke pohranjene u memoriju uređaja (fotografije, videozapisi, glazba itd.). Uz to, za Android verzije 5.1 i novije, nakon resetiranja postavki, morate unijeti podatke s povezanog računa, odnosno zapravo ćete izbrisati račun, a zatim ga ponovno povezati. Međutim, ako imate verziju Androida nižu od 4.4, tada ne bi trebalo biti problema.

Da biste resetirali postavke, idite na odjeljak s postavkama vašeg pametnog telefona, pronađite pododjeljak "Resetiraj" ili "Arhiviraj i resetiraj", kao u našem primjeru.

Kliknite Poništi podatke.

Dalje - "Resetiraj uređaj".

Konačno, Izbriši sve.

Vratit će se na tvorničke postavke, može potrajati neko vrijeme, nakon čega ćete primiti pametni telefon u izvornom obliku.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?