Kako očistiti internu memoriju Android telefona ili tableta?

Do sada su mnogi proračunski uređaji opremljeni malom količinom interne memorije. U pravilu je ovo 8 GB, ali postoje uređaji na kojima se ne dodjeljuje više od 4 GB. Sukladno tome, na njima ostaje vrlo malo prostora za instaliranje aplikacija, videozapisa, glazbe i fotografija. Što se može učiniti u ovom slučaju?

Prijenos aplikacija na memorijsku karticu ili njihovo brisanje

Ako su programi instalirani u memoriju uređaja, poželjno ih je prenijeti na memorijsku karticu. Evo kako to učiniti. Za početak idite na postavke uređaja (aplikacija Postavke).

Zatim pronađite odjeljak "Aplikacije".

U njemu tražimo programe trećih strana. Na primjer, u našem slučaju to je Cut the Rope. Kliknite ikonu aplikacije.

U postavkama kliknite "Prebaci na SD-karticu" (u našem slučaju - "Idi na SD-karticu", što je uglavnom isto).

Igra će se prenijeti na memorijsku karticu. To može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini aplikacije.

Ako ne koristite aplikaciju, izbrišite je klikom na istoimeni gumb.

Prenesite video, audio, fotografije

U mnogim slučajevima slobodan prostor zauzimaju video ili audio snimke, a često i ogroman broj fotografija. Te datoteke možete prenijeti na dva načina: pomoću Explorera ili pomoću računala. U drugom slučaju, spojite uređaj na računalo pomoću USB kabela i ručno prenesite datoteke iz interne memorije na memorijsku karticu.

Za prvi vam je slučaj potreban upravitelj datoteka, na primjer, ES Explorer. Pokrenite aplikaciju, pronađite mapu s datotekom, kliknite je i kopirajte.

Zatim odaberite mjesto za prijenos i zalijepite mapu.

Sve je premješteno.

Očistite uređaj od zastarjelih i nepotrebnih podataka

Da biste to učinili, možete koristiti razne programe, a neki uređaji imaju vlastite uslužne programe za čišćenje. Koristit ćemo SD Maid, koji se pokazao izvrsnim. Preuzmite ga s Google Play tržišta, instalirajte i pokrenite. Kliknite gumb "Otpad" i pričekajte da sustav prikupi sve podatke.

Zatim kliknite "Obriši" da biste obrisali podatke.

U našem slučaju količina smeća je vrlo mala. Međutim, ponekad smeće može potrajati i do nekoliko gigabajta memorije. Tako da.

*****

Usput, nepotrebne datoteke mogu se pohraniti u pohranu u oblaku. Mnogo pohrane u oblaku potpuno je besplatno, tako da ovu uslugu možete koristiti za pohranu, recimo, nepotrebnih fotografija.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?