Kako vratiti Samsung telefon na tvorničke postavke?

Kada je potrebno vratiti postavke na tvorničke postavke u slučaju pametnog telefona? Primjerice, želite vidjeti uređaj točno onakav kakav ste ga dobili u trgovini prilikom kupnje (u programskom smislu, naravno). Često je resetiranje potrebno ako pametni telefon ne radi ispravno: zamrzne, uspori, objesi se itd. - resetiranje može pomoći u takvim situacijama. Kako se resetirati na pametnom telefonu Samsung? Pokažimo vam sada.

Resetiranje Samsung pametnog telefona pomoću izbornika

Otvorite aplikaciju "Postavke" pomoću ikone na radnoj površini.

Pronađite odjeljak "Opće postavke".

Kliknite redak "Reset".

Ovdje ćete pronaći stavku "Resetiranje podataka", dodirnite je.

Vidite poruku o tome koji će se podaci izbrisati s vašeg pametnog telefona kada resetirate. Popis je prilično dugačak. Ako trebate spremiti bilo kakve podatke, prvo napravite sigurnosnu kopiju (spremite kopiju podataka na drugi medij).

Na dnu stranice nalazi se gumb Poništi. Kliknite na njega.

Posljednji korak ostaje, ali ovdje se morate zaustaviti i saznati sljedeće: ako je pametni telefon vezan za Google račun, nakon resetiranja podataka sustav će tražiti da unesete lozinku za ovaj račun. Što je loše u tome, što mogu pitati neki korisnici? Općenito, ništa, ali ako ste zaboravili lozinku za svoj Google račun i ne možete je oporaviti, otključavanje pametnog telefona nakon resetiranja moguće je samo putem servisnog centra! Stoga preporučujemo da prekinete vezu s računom slijedeći ove upute. Osim toga, ako je pametni telefon vezan za Samsung račun, morat ćete unijeti lozinku za ovaj račun - bez ove radnje resetiranje je nemoguće. Ako se ne sjećate lozinke, upotrijebite upute za oporavak.

Ako ste spremni za resetiranje, kliknite gumb Izbriši sve. Smartfon će se ponovo pokrenuti i početi brisati podatke. Kad je čišćenje gotovo, pametni telefon će se normalno pokrenuti. Resetiranje može potrajati neko vrijeme, ovisno o količini podataka u memoriji.

Resetiranje Samsung telefona pomoću gumba

Također se resetiranje može izvršiti pomoću izbornika za oporavak. Metoda je relevantna ako, na primjer, zaslon osjetljiv na dodir ne radi.

Pametni telefon mora biti isključen. Ako je uređaj uključen i moguće ga je isključiti, pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje dok se na zaslonu ne pojavi izbornik.

Dodirnite gumb "Isključivanje".

Potvrdite radnju.

Pametni telefon je isključen. Sada morate pokrenuti izbornik za oporavak. To se može učiniti na različite načine, ovisno o modelu pametnog telefona i Samsungovom firmwareu. U našem slučaju koristi se model S8, što znači da istovremeno trebate držati tipke za uključivanje, pojačavanje glasnoće i Bixby držeći ih dok ne uključite pametni telefon.

Zatim otpustite tipku za uključivanje dok držite tipke za pojačavanje i Bixby dok ne vidite nešto poput ovoga:

A na Samsungu Galaxy A50, koji nema tipku Bixby, to je još jednostavnije - tipke za napajanje i glasnoću. Na starijim Samsung uređajima nalaze se tipke za pojačavanje glasnoće, napajanje i tipke Home.

Nadalje, možete uočiti sljedeću sliku:

Ne trebate ništa pritiskati - trebao bi se učitati oporavak izbornika. Koristite zvučne tipke za navigaciju kroz izbornik i odaberite tipku Wipe data / factory reset pomoću tipke za uključivanje.

Zatim prijeđite na Da i potvrdite radnju. Resetiranje će započeti. Svi nespremljeni podaci naravno će se izbrisati.

Na kraju postupka odaberite Ponovno pokreni sustav sada.

Smartfon će se normalno pokrenuti.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?