Kako prenijeti fotografiju na memorijsku karticu na Android uređaju?

Moderni telefoni i tableti koriste izvrsne module fotoaparata koji vam ponekad omogućuju dobivanje profesionalnih slika. Međutim, zajedno s povećanjem kvalitete samih slika, raste i veličina fotografija koje zauzimaju puno prostora. Ako na uređaju ostane slobodnog prostora, treba ga osloboditi. To se može učiniti, uključujući uz pomoć memorijske kartice, na koju ćemo prenijeti fotografije i u skladu s tim osloboditi prostor na uređaju.

Premještanje fotografija iz glavne memorije na memorijsku karticu

Da biste prenijeli slike na memorijsku karticu, trebat će vam sama memorijska kartica instalirana u vaš pametni telefon ili tablet i upravitelj datoteka.

Evo memorijske kartice:

Nakon što umetnete memorijsku karticu u pametni telefon, možete se pobrinuti da je uređaj "vidi". Da biste to učinili, idite na "Postavke" i odaberite pododjeljak "Memorija" (ili "Održavanje uređaja", kao što je slučaj s firmverom Samsung i One UI).

Ovdje pronađite stavku "SD memorijska kartica". Kao što vidite, naš je uređaj prepoznao karticu.

Sada vam treba upravitelj datoteka. Možete koristiti bilo koju aplikaciju po vašem izboru kao upravitelj datoteka, jer će sam postupak prijenosa biti isti. Ako je FM već instaliran u vaš firmware, možete ga koristiti. Ako nije, preuzmite pomoću Google Play trgovine. Koristit ćemo Samsungov ugrađeni upravitelj datoteka, Moje datoteke.

Kliknite "Slike".

Odaberite datoteke koje želite premjestiti (pritisnite i držite datoteku, a zatim odaberite druge ako ih ima nekoliko). Na dnu zaslona kliknite Kopiraj ili Premjesti ovisno o tome što trebate učiniti.

Vratimo se jedan korak unazad i odabiremo "USB bljesak pogon" koji smo dodali.

Ako želite dodati datoteke u korijen svoje memorijske kartice, samo kliknite "Premjesti ovdje".

Dogodilo.

Mapu možete stvoriti klikom na tri točke i odabirom Nove mape s izbornika.

Postavite naziv mape.

Otvorite ga i na isti način prenesite datoteke.

Kao što vidite, ništa komplicirano. Na taj način na memorijsku karticu možete prenijeti druge datoteke, osim aplikacija, ili s memorijske kartice u glavnu memoriju.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?