Što je Android DRM licenca?

Android operativni sustav na prvi se pogled čini jednostavan, ali u njemu ima toliko toga da vam, kad počnete razumjeti poante, oči pregaze. Neke su točke iznenađujuće za korisnike. Na primjer, što znači Reset DRM (ukloniti sve DRM licence)? Pitanje na koje malo ljudi zna odgovor.

DRM je skraćenica od Upravljanje digitalnim pravima, što se može prevesti kao Upravljanje digitalnim pravima. Jednostavno rečeno, DRM je tehnologija protiv piratstva koju vlasnici autorskih prava koriste za kontrolu pristupa i kopiranje djela u svom vlasništvu. DRM je doslovno brava, zahvaljujući kojoj korisnik neće moći kopirati ili prodati ovaj ili onaj proizvod. Vjerojatno će neki super hakeri moći razbiti DRM kôd, ali za prosječnog korisnika tehnologija će igrati ulogu takve zaštite. Inače, u nekim slučajevima DRM tehnologija omogućuje daljinsko brisanje datoteke s korisničkog uređaja! Međutim, to se odnosi na iznimne slučajeve i samo na određeni sadržaj ili softver.

Kada i gdje se javlja DRM tehnologija?

  • Za pokretanje datoteke ili programskog koda na određenom uređaju.
  • Za reprodukciju datoteka.
  • Za reprodukciju datoteka u određenom programu.

Što znači DRM licenca?

U operacijskom sustavu Android možete pronaći stavku u odjeljku "Oporavak i poništavanje" pod nazivom "Uklanjanje DRM licenci" ili "Poništavanje DRM licenci". Što to znači?

DRM licenca digitalni je ključ koji vam omogućuje dešifriranje sadržaja ili vam daje pravo na upotrebu. U slučaju Androida, možemo govoriti o licenci za određeni softver. Na primjer, proizvođač ugrađuje aplikaciju u firmware, koja nakon aktivacije radi mjesec dana tijekom probnog razdoblja. Nakon mjesec dana pristup aplikaciji je blokiran i morate kupiti punu verziju. Ovo je DRM licenca, odnosno jedna od mnogih mogućih.

Resetirajte DRM licence

Dakle, sada znate što je DRM licenca. Treba vidjeti je li moguće ukloniti licence sa pametnog telefona ili tableta. I ovdje nas očekuje vrlo zanimljiva činjenica: činjenica je da ako ste prethodno kupili neki program ili drugi sadržaj s licencom, nakon resetiranja možete jednostavno izgubiti pristup upravo ovom programu. Zbog toga se resetiranje DRM licenci mora obaviti vrlo pažljivo, jer vam u suprotnom posljedice neće biti ugodne.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?