Kako mogu izbrisati Google račun na Android telefonu?

Mnogi se korisnici često pitaju kako izbrisati Google račun na pametnom telefonu ili tabletu? Pitanje je dvojako: poanta je u tome što možete izbrisati račun izravno s uređaja ili ga možete potpuno izbrisati. Ispitajmo detaljno oba slučaja.

Uklanjanje računa s uređaja

Prvo, pogledajmo slučaj kada trebate izbrisati račun sa svog pametnog telefona ili tableta. Imajte na umu da se u ovom slučaju račun sam ne briše, vi, grubo govoreći, prolazite kroz autorizaciju kako biste, na primjer, autorizirali upotrebu drugog računa.

Pronađite ikonu "Postavke" i kliknite je.

U izborniku pronađite pododjeljak "Računi" i kliknite ikonu Google, kao što je prikazano na snimci zaslona.

Sada ćete vidjeti svoj račun. Kliknite na njega.

Sada morate kliknuti na gumb izbornika. Može se nalaziti i u trenutnom prozoru i prikazati kad kliknete gumb ispod zaslona, ​​kao u našem slučaju. U izborniku kliknite "Izbriši račun".

Video upute

Na kraju, potvrdite brisanje računa s uređaja.

To je sve. Napominjemo da će brisanje računa rezultirati gubitkom svih podataka povezanih s njim, uključujući kontakte.

Krug je gotovo isti na svim uređajima, s nekoliko iznimaka.

Brisanje računa u potpunosti i trajno

U ovom ćemo slučaju razmotriti situaciju kada svoj račun u potpunosti izbrišete, uključujući sve podatke. Ne može se obnoviti, što znači da sve radnje izvodite strogo na vlastitu opasnost i rizik!

Prijavite se na gmail.com - unesite svoje korisničko ime i lozinku (iste koje se koriste na vašem uređaju za vaš Google račun).

Zatim kliknite logotip s desne strane zaslona i kada se pojavi izbornik kliknite gumb "Moj račun".

U odjeljku "Moj račun" odaberite "Onemogući usluge i izbriši svoj račun".

Sada odaberite "Izbriši račun i podatke".

Na stranici za brisanje računa vidjet ćete informacije u vezi s vašim podacima. Uključujući ovdje napisat će se da više nećete moći koristiti Googleove usluge na ovom računu. Na dnu prozora morate potvrditi brisanje računa, po potrebi unesite lozinku. Još jednom vas podsjećamo da biste svoj račun trebali izbrisati samo ako vam zaista nije potreban i uopće ga ne planirate koristiti u budućnosti. Preporučujemo da ga ne brišete.

Ako trebate samo izbrisati račun s Android uređaja, upotrijebite prvu opciju.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?