Kako povezati Samsung telefon s računalom putem USB-a?

Često postoji potreba za povezivanjem pametnog telefona s računalom. Za što? Barem kako bi se slike sa pametnog telefona prenijele u memoriju računala. Pa, netko na taj način puni senzorske uređaje - prikladno, znate. Ukratko, potreba postoji. Drugo je pitanje kako povezati pametni telefon s računalom. U ovom ćemo članku prikazati primjer zasnovan na Samsung uređaju.

Treba nam kabel (MicroUSB ili USB Type-C - nema veze), sam pametni telefon i računalo ili prijenosno računalo.

Uzimamo kabel.

Jednu stranu povezujemo s pametnim telefonom.

Druga strana je prema USB priključku.

Zapravo se veza može nazvati uspješnom. Pametni telefon počeo se puniti, što znači da je sve u redu (u nekim se slučajevima gadget možda neće napuniti, ali to nije razlog za paniku).

Ako za punjenje dodirnog uređaja koristite samo USB kabel i računalo, tu se možete zaustaviti. Ali ako trebate prenijeti neke podatke s računala na pametni telefon ili obrnuto, trebate napraviti još nekoliko koraka.

Kad Samsung povežete s računalom, na zaslonu pametnog telefona pojavljuje se sljedeća poruka (nakon otključavanja zaslona):

Sustav vas pita treba li dopustiti pristup podacima na telefonu. Za punjenje možete kliknuti "Odbij", ali da biste prenijeli podatke, morate kliknuti "Dopusti". Što se događa ako se to ne učini? Otvaramo "Moje računalo" i vidimo svoj pametni telefon. Kliknite ga dva puta lijevom tipkom miša.

I vidimo ...

Ali ne vidimo ništa, jer smo uskratili pristup datotečnom sustavu pametnog telefona. Ako odobrite dopuštenje, datotečni sustav bit će dostupan za pregled i rad s njim. Osjeti razliku.

Napominjemo da gornji primjer odražava i unutarnju memoriju pametnog telefona i vanjsku memorijsku karticu.

Sada možete raditi s datotekama i, na primjer, prenositi ih.

Ako se znak s izborom veze ne pojavi, računalo ne vidi datotečni sustav vašeg pametnog telefona, postoji mogućnost da zadana USB konfiguracija koristi samo punjenje uređaja. Ova je opcija relevantna ako je omogućen način za programere i netko je uspio "kopati" u njemu. Rješenje je ovo. Idite u način za programere (što je to - u ovom članku), a zatim pronađite stavku "Zadana USB konfiguracija".

Navedite "Prijenos datoteka".

Sada, prilikom povezivanja pametnog telefona s računalom ili prijenosnim računalom, trebao bi se pojaviti izbor pristupa podacima na pametnom telefonu.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?