Gdje su kontakti pohranjeni na Androidu i kako ih mogu dobiti?

Popis kontakata u pametnim telefonima koji se temelje na Androidu datoteka je koja se nalazi u memoriji uređaja. Neki korisnici pitaju gdje je ta datoteka pohranjena i kako je dobiti? Odgovor će vas možda iznenaditi.

Što se tiče same datoteke sa kontaktima, ona se nalazi na sljedećoj adresi: /data/data/com.android.providers.contacts/databases/, sama datoteka sa kontaktima naziva se ili contacts.db ili contacts2.db. Druga je stvar što do ove datoteke nije uvijek moguće - upravitelj datoteka treba root prava. Ako ste ih instalirali, tada možete pronaći navedenu datoteku. Evo kako to izgleda:

Međutim, želio bih napomenuti da nema smisla ulaziti u džunglu datotečnog sustava uređaja, jer je mnogo lakše izvesti kontakte na particiju koja vam je potrebna. Da biste to učinili, otvorite kontakte, kliknite gumb "Izbornik" i odaberite "Uvoz / izvoz" (ponekad su ova dva odjeljka navedena posebno u izborniku, potreban vam je izvoz).

Zatim odaberite odjeljak koji želite izvesti. Kontakte možete spremiti kao datoteku, na primjer, u internu memoriju uređaja, a zatim, ako je potrebno, datoteku prenijeti na drugi medij, uključujući računalo.

Kao što vidite, sve je vrlo jednostavno.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?