Što je MMS poruka?

Skraćenica MMS označava uslugu multimedijskih poruka. Omogućuje vam slanje slika, videozapisa ili melodija ne samo na telefon, već i na e-poštu. Iako je maksimalna veličina takve poruke 999 KB, operater može nametnuti vlastita ograničenja u vezi s veličinom poruke. Mnogi operateri podržavaju MMS, čija veličina ne prelazi 300 Kb.

Za razliku od SMS-a, u MMS-u korisnik može poslati ne samo uobičajeni tekst, već i poneku fotografiju. Da bi čitao cijelu poruku, korisnik mora biti povezan s Internetom.

Sama MMS poruka sastoji se od dva dijela. Prvi dio je tekstualna poruka koja dolazi primatelju. Drugi dio je slika, video ili audio isječak koji se pohranjuje na poslužitelju operatora. Poruka sadrži podatke koji su potrebni korisniku za preuzimanje glavnog dijela MMS poruke s poslužitelja. Istodobno, mnogi uređaji imaju mogućnost automatskog preuzimanja MMS poruka čim dođu do korisnika.

Za MMS koriste se posebne postavke koje pruža operater (po analogiji s postavkama za SMS poruke). Konfiguracija se obično odvija u automatskom načinu.

Trenutno popularnost MMS poruka pada, što i ne čudi, budući da se posebni glasnici puno češće koriste za pametne telefone, gdje nema ograničenja slanja poruka i datoteka, štoviše, ne morate plaćati sami slanje poruka - samo za internetski promet.

Iznad možete vidjeti najjednostavniji primjer MMS poruke s automatskim preuzimanjem datoteka.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?