Što je e-pošta i kako je stvoriti?

E-pošta (e-pošta, s engleskog electronic mail - e-pošta) je adresa e-pošte koju korisnik koristi kada je to potrebno. Pomoću nje možete slati i primati e-poštu putem Interneta.

Iako e-pošta ne može u potpunosti zamijeniti običnu poštu, očito je na njenoj strani. Razlozi? Jednostavni su: u bilo kojem trenutku možete ispraviti bilo što prije nego što je poslano, a dostava pošte obično traje nekoliko sekundi, a ponekad i manje. Uz to, poruci možete priložiti razne datoteke, uključujući elektroničke dokumente ili slike.

Da biste drugom korisniku poslali e-poštu, samo trebate znati njegovu e-adresu. Ako je adresa pogrešna, sustav će vas o tome obavijestiti.

Najuspješnije su poštanske usluge koje su u vlasništvu velikih tvrtki. Na primjer, ovo je Gmail od Googlea, Yandex.Mail od Yandexa, usluga Mail.ru.

Minusa? Možda, osim ogromne količine neželjene pošte koju su, na sreću, napredne poštanske usluge naučile filtrirati, kao i kašnjenja u isporuci pisama, koja su, međutim, izuzetno rijetka.

Kako izgleda e-pošta?

Izgleda ovako:

korisničko ime @ ime domene

Primjer:

[email protected]

Naziv domene može biti različit. Na primjer, prilikom registracije na mail.ru usluzi pošte možete odabrati ime domene: to nije samo @ mail.ru, već i, na primjer, @ list.ru.

Kako mogu stvoriti e-poštu?

Sada prijeđimo na zabavni dio - stvaranje poštanskog sandučića. A budući da je naša web lokacija prvenstveno posvećena pametnim telefonima, stvorit ćemo kutiju pomoću mobilnog uređaja. Pokrenite svoj preglednik.

Za prvi primjer, uzmimo uslugu pošte Yandex. Otvorite web mjesto yandex.ru i na glavnoj stranici kliknite "Prijava" u odjeljku "Pošta".

Dodirnite gumb "Registriraj se".

Unesite svoje ime, prezime, prijavu i lozinku, broj mobitela - ako želite. Hoćete li navesti pravo ime i prezime, ovisi o vama. U budućnosti se mogu mijenjati putem istog poštanskog sandučića.

Kada su podaci navedeni, kliknite gumb "Registriraj se", ne zaboravljajući pročitati uvjete korisničkog sporazuma.

Kutija je stvorena, možete je koristiti.

A u slučaju Gmaila sve je jednostavnije - ako imate Android pametni telefon, vaš će poštanski sandučić djelovati kao vaš vlastiti račun pametnog telefona. A možete ga stvoriti, na primjer, putem postavki sustava.

Idite na "Postavke".

Dalje - odjeljak "Računi".

Kliknite gumb "Dodaj račun".

Odaberite svoj Google račun.

Na stranici koja se otvori dodirnite gumb "Stvori račun".

Odaberite kome je račun - sebi ili djetetu.

Unesite svoje ime i prezime.

Datum rođenja, kao i spol.

Dođite do jedinstvene adrese (jedinstvene u smislu da nije zauzeta u sustavu) vaše buduće adrese e-pošte.

Zatim dvaput unesite lozinku. Ne zaboravi.

Pročitajte i, ako se slažete, prihvatite uvjete korištenja.

Gotovo, vaš račun je stvoren.

Ne samo da je vezan za vaš pametni telefon, već ga možete koristiti i kao adresu e-pošte, jer ima oblik [email protected]

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?