Koji je ovo TTY u vašem telefonu?

Sergey B. iz Vladivostoka piše nam: „Prije nekoliko tjedana kupio sam si novi pametni telefon. Danas, zalazeći u postavke svog uređaja, slučajno sam otkrio način teletajpa. Što je?"

Zapravo, Sergej nije jedini koji pita što je teletip na telefonu. Formalno, teletajp (od engleskog teletype, teletypewriter ili skraćeno TTY) elektromehanički je tiskarski stroj koji se koristi između dva pretplatnika za prijenos tekstualnih poruka. Ali u današnjim mobilnim uređajima ima drugačije značenje - ovdje je to funkcija za osobe s oštećenjima sluha i govora. TTY ima nekoliko funkcija, na primjer, omogućuje vam unos teksta na zaslon uređaja ako osoba ima oštećenja govora i ne može glasom prenijeti poruku. TTY vam omogućuje upućivanje poziva, a na njega morate povezati poseban adapter. Dakle, u slučaju iPhonea, takav se adapter prodaje na službenoj web stranici Applea.

Nakon toga morat ćete omogućiti samu funkciju na pametnom telefonu. Na zaslonu se pojavljuje ikona TTY (nije dostupna za sve uređaje), a zatim možete uputiti poziv.

Većina uređaja podržava TTY, ali ne i svi. Detaljne informacije o tome trebali biste potražiti u dokumentaciji za svoj pametni telefon.

Kako mogu uključiti TTY na pametnom telefonu?

Ovisi o vašem modelu pametnog telefona. U našem je slučaju sve jednostavno.

Idite na "Pozivi".

Kliknite gumb "Izbornik" (u našem slučaju nalazi se ispod zaslona), s popisa odaberite "Postavke".

Dalje - "Ostale postavke".

Zatim "TTY mode" i odaberite željenu stavku s popisa.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?