Kako stvoriti mapu na radnoj površini Android uređaja?

Ne znaju svi da operativni sustav Android omogućuje stvaranje mapa na radnoj površini. Zašto je to potrebno, pitate se? Samo primjer: preuzeli ste i instalirali 20 igara čije se ikone nalaze na nekoliko radnih površina odjednom. Nije li ih lakše staviti u jednu mapu za lakši pristup? Druga je stvar što se postupak stvaranja mapa može razlikovati od pokretača instaliranog na vašem pametnom telefonu ili tabletu. Razmotrimo nekoliko mogućnosti.

Prvo, razgovarajmo o standardnoj i bolno poznatoj Android ljusci. Stvaranje mape ovdje je vrlo pametno. Pogledajte, na snimci zaslona vidite nekoliko aplikacija.

Da biste stvorili mapu, povucite jednu ikonu aplikacije u drugu, što će rezultirati automatskim stvaranjem mape.

Sada mu možete dodati druge ikone.

Ali zašto mapa nije imenovana, pitate se? Jer morate smisliti ime. Da biste to učinili, otvorite mapu (dodirnite je jednom) i kliknite riječi "Mapa bez naziva". Pojavit će se tipkovnica i možete imenovati mapu.

Na primjer, nazovimo mapu "Applications".

Kao što vidite, sve je jednostavno i jednostavno kada je u pitanju standardna Android školjka. Ali postoje i drugi. Na primjer, uzmimo TouchWiz - ljusku tvrtke Samsung koja se temelji na Androidu (u određenom primjeru - verzija 4.4.2). Ovdje se koristi drugi postupak za stvaranje mape.

Vidimo radnu površinu.

Da biste stvorili mapu, kliknite prazan prostor na radnoj površini dok se ne pojavi dodatni izbornik (oko sekunde) koji se sastoji od nekoliko stavki.

Ovdje, kao što pogađate, moramo kliknuti riječ "Mapa", nakon čega ćemo morati dati ime upravo ovoj mapi. Nakon što napišete ime, kliknite "Da".

Mapa se pojavila na radnoj površini, možete je napuniti ikonama aplikacija.

Video upute

Kako ukloniti mapu sa Android radne površine?

Ne može biti lakše. Ako želite izbrisati cijelu mapu s ikonama, samo je dodirnite i, dok je držite, povucite u smeće koje se pojavilo na vrhu zaslona.

Ili jednostavno prenesite ikone iz mape na radnu površinu i ona će nestati sama od sebe (ova metoda ne radi na svim školjkama, pa ćete morati koristiti gore opisanu metodu).

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?