Tvornički način rada na Androidu: što je to i kako izaći iz njega?

Toliko je stvari u operacijskom sustavu Android da kad počnete razumjeti, oči vam iscure. Na primjer, znate li što je način oporavka? I ovo je, usput, izbornik za oporavak. Postoje i drugi načini rada, poput tvorničkog. Što je?

Tvornički način rada s engleskog je preveden kao "tvornički način rada". Zapravo je ovo uslužni program ugrađen u firmware za testiranje i konfiguriranje vašeg pametnog telefona. Tvornički način rada sastoji se od nekoliko glavnih točaka, može ih biti 5 ili 10, ovisno o verziji vašeg uređaja. Ponekad postoji izbornik od samo 3 stavke. Evo, na primjer, tvorničkog načina rada, koji ima 9 stavki izbornika.

Možda ćete primijetiti da je izbornik Factory Mode u ovom slučaju na engleskom, što je dobro. Na nekim pametnim telefonima ovaj je izbornik možda na kineskom dijalektu i bit će ga puno teže razumjeti.

Neke stavke izbornika:

  • Potpuni test, automatski test - cjelovit test pametnog telefona, gdje se provjeravaju svi mogući parametri.
  • Test predmeta je ogledni test. Korisnik sam bira što točno treba provjeriti.
  • GPS - provjerite pozicioniranje uređaja.
  • Očisti eMMC - resetirajte uređaj na tvorničke postavke, izbrišite sve podatke (analogno brisanju podataka / vraćanju na tvorničke postavke u načinu oporavka).
  • Test za otklanjanje pogrešaka - način otklanjanja pogrešaka.
  • Izvještaj o ispitivanju - obavijest o ispitivanju.
  • Ponovno pokretanje - ponovno pokrenite uređaj.

Dijelom Factory Mode može zamijeniti način oporavka (na primjer, za poništavanje postavki), ali to su potpuno različiti načini. Osim toga, na većini uređaja Factory Mode omogućuje vam samo testiranje pametnog telefona, ali vam neće dopustiti da izvršavate druge radnje poput istog hard reset.

Usput, skrećemo vam pažnju na činjenicu da se kretanje kroz Factory Mode vrši pomoću mehaničkih tipki (tipke za kontrolu napajanja i glasnoće), iako se negdje koriste tipke za upravljanje dodirom, koje se nalaze ispod zaslona.

Kako mogu omogućiti tvornički način rada?

Tvornički način rada nema svaki pametni telefon. Neki su ga proizvođači napustili iz jednostavnog razloga što se ispitivanje uređaja provodi pomoću vlastitih uslužnih programa ili posebnih kombinacija tipki.

Ako vaš uređaj ima tvornički način, najčešće se pokreće:

Pritiskom na tipku za uključivanje i tipku za pojačavanje glasnoće isključenog uređaja:

Kada pritisnete tipku za uključivanje / isključivanje i tipku za stišavanje na isključenom uređaju:

Kada pritisnete tipku za uključivanje / isključivanje i tipke za pojačavanje i smanjivanje glasnoće dok je uređaj isključen:

U tom slučaju možete pokrenuti način oporavka ili neki drugi izbornik, budite oprezni.

Kako mogu izaći iz tvorničkog načina rada?

Vrlo je jednostavno. U izborniku Factory Mode možete vidjeti stavku Reboot - u prijevodu "Reboot".

To je ono što trebate odabrati za ponovno pokretanje uređaja. U tom će se slučaju pametni telefon učitati kao i obično. Ne morate raditi ništa drugo.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?