Honor i Huawei: jesu li ista tvrtka? Koja je razlika?

Huawei je jedna od najvećih kineskih komunikacijskih tvrtki i jedna od najvećih u industriji pametnih telefona. Ova je tvrtka dobro poznata u Rusiji, gdje su njezini uređaji vrlo popularni.

Često se neki uređaji tvrtke zovu Huawei Honor, iako to nije u potpunosti točno. Zašto? Honor je zasebna marka Huaweija, koja se pojavila 2013. godine, pa bi se pametni telefoni pod prvom markom trebali nazivati ​​Huawei, pod drugom - kao Honor, na primjer, Honor 8 Lite.

A ovo je Huawei Nova:

Imajte na umu da su logotipi različiti.

Zašto tvrtka treba dodatnu marku? To objašnjava George Zhao, direktor časti: kaže da je razlika prvenstveno u promociji i distribuciji uređaja. Uz to, pametni telefoni Honor usmjereni su na mlađu publiku, zahvaljujući čemu je Huawei uspio proširiti bazu potencijalnih kupaca. Čast se promiče modernim sredstvima komunikacije, uključujući i društvene mreže, ali prodaja pametnih telefona uglavnom se odvija putem internetskih trgovina. Za što? To pomaže smanjiti troškove, kao i smanjiti troškove uređaja.

Važno je razumjeti da između softvera nema razlike. Štoviše, neki su modeli često vrlo slični. Na primjer, usporedite Honor 8 Lite i Huawei P8 Lite 2017:

Što je bolje - Honor ili Huawei, pitate se? Pitanje je postavljeno pogrešno, jer imamo jednu tvrtku, iako je predstavljaju različite marke. Izbor ovisi isključivo o kupcu.

Preporučeno

Kako postaviti vrijeme na zaslonu mog Android telefona?
Mala i velika slova za lozinku za iPhone
Telefon kaže "Nije registriran na mreži". Što uraditi?